„Branimo Srpsku“ u Prijedoru: Ne želimo da nam drugi kroje sudbinu

„Branimo Srpsku“ u Prijedoru: Ne želimo da nam drugi kroje sudbinu

„Branimo Srpsku“ u Prijedoru.
U Prijedoru je u toku narodni skup podrške institucijama Republike Srpske „Branimo Srpsku“.

Skupu prisustvuju i predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i gradonačelnik Prijedora Slobodan Јavor.

Foto: RTRS

Foto: RTRS

Stevandić je rekao da Republika Srpska i njeni građani neće pristati na političku kapitulaciju i prihvatanje kolonijalne uprave samozvanog viskog predstavnika.

Višković je rekao da srpski narod brani Republiku Srpsku u kojoj želi da opstane i ostane, zahvalivši građanima Prijedora što su se okupili u znak podrške institucijama.

– Poruka iz svih gradova Srpske, večeras iz Prijedora, onima koji žele da se igraju sa sudbinom Srpske je „gospodo, neće moći, morate se uozbiljiti i uvažavati Republiku Srpsku“.

Cvijanovićeva je rekla da je cilj okupljanja odbrana institucija Srpske.

– Kao što smo preživjeli sve ove godine i odupirali se raznim pritiscima i izazovima od rata, sigurna sam da ćemo na kraju pobijediti i u ovoj bitki. Prevashodno ovdje mislim na predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, s obzirom da je on najizloženiji pritiscima u posljednje vrijeme – istakla je Cvijanovićeva.

autor:http://lat.rtrs.tv

 

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.