Cvijanović: Srpska iznad svih interesa

Cvijanović: Srpska iznad svih interesa

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da spomenik poginulim borcima Vojske Republike Srpske /VRS/ u banjalučkoj mjesnoj zajednici Starčevica, na koji je položila vijenac, treba da služi kao opomena i podsjetnik da predstavnici vlasti sve što rade – rade u interesu Srpske.

 

Cvijanovićeva je istakla da je Srpska iznad svih interesa, te da je obaveza institucija, ali i građana Srpske, da to razumiju kao svoj prioritet prioriteta.

„To nam je garancija očuvanja Srpske, što podrazumijeva da sami možemo da odlučujemo o svojoj sudbini, kreiramo određene procese i idemo u neku svjetliju budućnost“, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Nakon što je danas u okviru obilježavanja krsne slave banjalučke mjesne zajednice Starčevica – Mala Gospojina položila vijenac na spomenik za 104 poginula borca VRS iz tog naselja, Cvijanovićeva je izjavila da su Srbi naučili teške i tužne lekcije iz prošlosti.

„Ovo znači da se sjećamo svih koji su dali živote ili dijelove tijela za slobodu koju danas uživamo. Naša sadašnjost i budućnost jesu nešto na šta smo usmjereni, ali usmjereni smo i da pamtimo i odamo počast i priznanje svima koji su nam dali ovu slobodu, te napravili temelje Srpske u kojoj danas živimo i želimo da je sačuvamo“, rekla je Cvijanovićeva.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Starčevica Dragomir Đukić rekao je da krsnu slavu obilježavaju tradicionalno, te da svake godine posjećuju i obilaze spomenik poginulim borcima iz ovog naselja koji su dali živote za Srpsku.

„To je najmanje što možemo uraditi i ovo mjesto nećemo i ne smijemo zaboraviti“, rekao je Đukić.

On je rekao da je u parohijskom domu Crkve Svete Petke na Starčevici sveštenstvo Eparhije banjalučke obavilo slavski obred, nakon čega je za goste upriličen ručak.

Starčevica je jedno od najbrojnijih naselja u Banjaluci i ima oko 25.000 stanovnika.

(Agencije)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.