EKSKLUZIVNO ŠEŠELJ ZA FAKTOR: IVANIĆ, ŠAROVIĆ I GOVEDARICA VODE IZDAJNIČKU POLITIKU

EKSKLUZIVNO ŠEŠELJ ZA FAKTOR: IVANIĆ, ŠAROVIĆ I GOVEDARICA VODE IZDAJNIČKU POLITIKU

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj kaže za Faktor da dio opozicije u Republici Srpskoj, a posebno izdvaja Mirka Šarovića, Vukotu Govedaricu i Mladena Ivanića, vodi izdajničku politiku, što je potvrdio i zamjenik pomoćnika sekretara u Birou za evropska i evroazijska pitanja Stejt dipartmenta Gabrijel Eskobar. Osim za kvislinge, nema lijepe riječi ni za Nebojšu Vukanovića, jer smatra da je „neobrazovana i primitivna budala”, a i u TV duelu bi mu pokazao gdje mu je mjesto. Zna i ko je u Srpskoj na ispravnim pozicijama i uživa podršku Rusije zbog čega ga moraju podržati sve srpske patriote. Otkriva i ko su srpski prijatelji i čega bi trebalo da se čuva Srpska.

 

 

autor: Faktor br.20

Šta znači priznanje Eskobara da je savjetovao opoziciji u Republici Srpskoj da ne podrži Milorada Dodika?

ŠEŠELJ: Nije on savjetovao, nego je naložio onima nad kojima ima kontrolu. Ja znam još sa prošlih izbora da je Vukota Govedarica bio vezan za američku ambasadu u Sarajevu. Zna se za Mladena Ivanića da je od početka „engleski čovjek“. Sad je očigledno i Mirko Šarović krenuo tim putem. Sjećamo se kako se nemoralno držao kada je Nikola Poplašen smjenjivan. Umjesto da odbije funkciju, jer Poplašen nije legalno smijenjen, on je jedva dočekao. To su ljudi malog političkog kalibra, malog moralnog potencijala, što se tiče intelektualnih vrijednosti potpuno bezvrijedni. U SDS-u ima dosta pametnih, časnih i poštenih ljudi. Ja ih pozivam da što prije izvedu diferencijaciju i da se otarase tih zapadnjačkih špijuna. Ja sam u posljednja dva izborna ciklusa javno govorio da bi najbolja varijanta za Republiku Srpsku bila koalicija SDS-a i SNSD-a.

Predsjednik Srbije je izložen napadima opozicije iz Republike Srpske. Otkud tako burne reakcije na izjavu srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića da mu je žao što više nema srpskog jedinstva?

ŠEŠELJ: Mi iz patriotske opozicije i Vučić, kao čelnik režima, se zalažemo da se po ključnim stvarima održi nacionalno jedinstvo. Ja žestoko kritikujem pojedine ministre iz naprednjačke vlade. Ali kada je riječ o ključnim Vučićevim zalaganjima, ja ga potpuno podržavam. Meni je vlast draga. Želim što prije da se vratim u Skupštinu, ali mi je otadžbina draža. Nisam spreman da žrtvujem interese srpskog naroda zarad lične vlasti i da služim stranim neprijateljskim silama koje su nas bombardovale i cijepale srpsku zemlju.

Poslanik u Klubu SDS-a Nebojša Vukanović vas je nazvao plaćenikom i rekao da je neprimjereno da komentarišete dešavanja u Republici Srpskoj. Zbog čega su vam upućene takve poruke?

ŠEŠELJ: Nebojša Vukanović je jedna primitivna, neobrazovana budala. On čas trči u Sarajevo na muslimanske medije, čas trči stranim diplomatama. On nema ni morala, ni znanja, ni časti, ni poštenja. Volio bih se sresti sa njim na televizijskom duelu da ga zgazim k’o gnjidu.

 

 

 

Predsjednik Srbije je upozorio da su mogući pritisci na Republiku Srpsku. Da li su posljednja dešavanja sa opozicijom dio tog plana?

ŠEŠELJ: Jesu. Amerikanci ne mogu taj plan da sprovedu ukoliko do kraja ne instrumentalizuju opoziciju Republike Srpske. Kao što u Srbiji instrumentalizuju prozapadnu opoziciju da bi ostvarili svoje ciljeve.

U Republici Srpskoj su na stolu vraćanja oduzetih nadležnosti. Mislite li da će ta politika biti uspješna?

ŠEŠELJ: Ako ta politika dobije podršku dvije trećine Narodne skupštine Republike Srpske onda će biti uspješna. Sada su Amerikanci spriječili svojim intrigama i instrumentalizacijom srpskih izdajnika da Milorad Dodik dobije dvije trećine. Imam mnogo zamjerki prema Dodiku. Nekada smo bili u velikom sukobu, ali nisam ja ovdje u pitanju niti moje simpatije i antipatije prema Dodiku. Ovdje je isključivo riječ o srpskom nacionalnom interesu. Dodik je na ispravnim pozicijama i uživa podršku Rusije zbog čega ga moraju podržati sve srpske patriote. On bi trebalo malo da koriguje svoj nabusiti stav i mora da pokuša da pridobija političke protivnike, naročito ako je riječ o mlađim ljudima. Ja sam već star čovjek, moje vrijeme prolazi, ali bih volio do posljednjeg daha da se sačuvaju srpski nacionalni interesi i preostale srpske zemlje.

Jesu li dešavanja u BiH zapadni odgovor Rusiji?

ŠEŠELJ: Otvoreno je rečeno da će se nastojati svim silama da privuku Srbiju da uđu u koaliciju zapadnih zemalja antikineskog karaktera. Nikako u to ne smijemo da se petljamo. Kinezi i Rusi su naši dokazani prijatelji. Prijatelj je onaj ko se dokaže u nevolji, a ne onaj koji nas tetoši i kaže nam oteli smo vam Kosovo, oteli smo vam Srpsku Krajinu, oteli smo vam trećinu Republike Srpske, Crnu Goru, još ćemo vam oteti Sandžak i Vojvodinu, nije to ništa vi samo mirno radite i slušajte nas. I onda da nas iskoriste protiv Rusije i Kine. Mi, Srbi, ako nemamo neko materijalno bogatstvo, nije nam svraka popila mozak. Bog nas je jakim mozgom nadario da možemo da prepoznamo sve te zle zamisli.

 

KOGA BI TREBALO PODRŽATI?

Rusija i Kina bi na Savjetu bezbjednosti mogle tražiti odstranjenje OHR-a i visokog predstavnika iz BiH. Kako gledate na to?

ŠEŠELJ: Krajnje je vrijeme da se visoki predstavnik odstrani. On djeluje kontra Dejtonskom mirovnom sporazumu. Pedi Ešdaun je najviše pogazio Dejtonski sporazum. On je na silu prenosio nadležnosti u čemu ga je pomagala izdajnička vlada Dragana Mikerevića. Sve što je Pedi Ešdaun tražio, oni su ispunjavali. Ne mogu da opravdavam ni Dodikovo ponašanje iz tog vremena, ali on je danas onakav kakav bi trebalo da bude svaki srpski političar. Bog mu je dao da bude na toj odgovornoj funkciji. Nemojte da budemo zavidni, pa da se jagmimo ko će ga prije skinuti sa vlasti da bi se neko od nas dočepao, nego vodimo računa, ko god je na toj funkciji, da radi u interesu Republike Srpske. Ako zaista radi u interesu Republike Srpske i srpskog naroda u cjelini, treba da ga podržimo.

ŠTA JE CILJ ZAPADA?

Gdje vodi ovo političko instruisanje opozicije u Srpskoj?

ŠEŠELJ: Ako zapadnjaci budu uspješni u tome, to vodi uništenju Republike Srpske i njenom utapanju u unitarnu BiH. To im je odavno cilj i to smo odavno prepoznali.

 

Share

2 komentara na “EKSKLUZIVNO ŠEŠELJ ZA FAKTOR: IVANIĆ, ŠAROVIĆ I GOVEDARICA VODE IZDAJNIČKU POLITIKU

  1. Pa uz koga bi bio da nece biti uz ove sto brane bosnu sarovica i kompaniju .valjda umijemo citati ustav da nam ga ne prevode muslimani i njihova Bn televizija

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.