Milomir Marić zna ko je namjestio „snimak“ Miloradu Dodiku

Milomir Marić zna ko je namjestio „snimak“ Miloradu Dodiku

Milomir Marić zna ko je namjestio „snimak“ Miloradu Dodiku. Riječ je o klasičnoj namještaljci. Tvrdi Marić. 

Postoji opravdan strah da sukob u Ukrajini bude preseljen na naše prostore.

Rekao je novinar iz Beograda Milomir Marić učestvujući na predavanju „Mogući ishodi rata u Ukrajini“.

Predavanje je organizovao Gradski odbor SNSD- a Banjaluka.

Marić kaže da postoje krizna žarišta koje je Zapad označio kao što su Republika Srpska i Kosovo i Metohija, gdje velike sile pokušavaju da instrumentalizuju mržnju.

Moguće je više scenarija, ali sukob u Ukrajini, smatra on, neće biti završen prije predsjedničkih izbora u Americi.

Marić se osvrnuo i na pritiske na Srbiju da uvede sankcije Rusiji i pokušaj da se pokvare odnosi predsjednika Milorada Dodika i Aleksandra Vučića.

Mišljenja je da postoji mogućnost da je neko ko je na tom zadatku zloupotrijebio i sporni snimak sa RTS-a, prenio je RTRS.

Milomir Marić zna ko je namjestio „snimak“ Miloradu Dodiku

Urednik i novinar Milomir Marić, na pitanje novinara kako komentariše sporni video snimak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika na RTS-u, kazao je kako je u pitanju namještaljka.

Marić ističe kako je američki ambasador u BiH Majkl Marfi u svojoj posljednjoj posjeti Srbiji sazvao sastanak svih opozicionih medija Srbije i nevladinih organizacija.

Razlog je “satanizacija” predsjednika Srpske i Srbije.

“Umiješan i Marfi”

– Prije nedjelju dana došao je američki ambasador Majkl Marfi u Beograd i zajedno sa američkim ambasadorom Kristoferom Hilom i posjetio predsjednika Vučića.

Ja sam znao da će biti neka velika namještaljka.

U igri ogromne sume novca

Poslije tog sastanka on je pozvao na brifing N1, Novu S, razne nevladine organizacije, opozicione medije i ponudio ogromnu svotu novca za satanizaciju Dodika.

Ne bi me iznenadilo da je neko ko je pustio ovaj snimak računao na dio tih para.

Ovo ima mnogo kontroverzi.

Njima je najvažnije neki sukob da se izazove, Vučića i Dodika, da postoji neka sumnja da to nije moglo izaći s RTS-a bez srpskih vlasti, bez nekog ko je na čelu RTS-a, a moguće je da to bude samo neko sa brifinga Majkla Marfija – jasan je Marić.

Kako Marić zaključuje, ovo je bila klasična namještaljka u cilju da se sabotiraju Dodik i Vučić i naruše odnosi između Srbije i Republike Srpske, prenosi ATV.

ANALIZA: Neoprezni Milorad Dodik: Školski primjer kako rade SLUŽBE – Valjda će neko i sa RTS-a ODGOVARATI

Podsjećamo Milorad Dodik je iznio i svoje mišljenje o spornom snimku.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se Radio-televizija Srbije /RTS/ djelujući iz zasjede, iz njima znanih razloga, odlučila na krajnje neprofesionalan način, da djeluje u formi sačekuše i time poljulja njegovo inače visoko povjerenje u tu nacionalnu medijsku kuću.

„Gostujući u sinoćnjoj emisiji ‘Oko’ RTS-a iznio sam svoj stav o svim postavljenim pitanjima, otvoreno, jasno, precizno kao i uvijek. Moj odnos prema voditelju emisije /Gorislav/ Papiću ostaje pun poštovanja i uvažavanja.

Porodica Đoković je časna, ali izložena raznim neprijatnostima i podmetanjimaod onog dijela Srbije koja ne može da im oprosti uspjeh“, istakao je Dodik.

Razočaran sam u RTS

Predsjednik Republike je naglasio da se iz dijela koji se pojavio na društvenim mrežama, a koji je dio kratkog razgovora sa voditeljom Papićem pred sami početak snimanja emisije, jasno vidi da govori o pojedinim članovima tima koji nisu bili na visini zadatka, ni u pripremi ni u toku turnira.

„Žao mi je što sam ovim povodom doživio razočarenje u RTS.

Nastaviću da poštujem i uvažavam uspjeh neponovljivog Novaka Đokovića i da kao i do sada poštujem i cijenim njegovu porodicu. Završićemo sve dogovore u vezi sa turnirom ‘Srpska open’.

Drago mi je što sam upoznao menadžerske i rukovodeće sposobnosti Đorđa Đokovića i ostajem veoma zahvalan na činjenici da je turnir ove godine održan u Banjaluci.

Izvinjavam se ako je spekultivni prikaz na mrežama povrijedio članove porodice Đoković. Mene jeste. Hvala RTS-u za moju neprospavanu noć. Ne mogu da vjerujem da su to uradili na ovako gnusan način. Kao iskreni poštovalac Novaka Đokovića i kao tenisera i kao čovjeka, želim svu sreću njemu i njegovoj porodici. Srđanu i Đorđu uspjeh u svemu“, poručio je Dodik.

Porodica Đoković će uvijek imati prijatelja

On je naveo da će u njemu uvijek imati prijatelja i poštovaoca, i da taj njegov odnos prema porodici Đoković neće moći da ugroze nikakva podmetanja i medijski neprofesionalizam.

RTS je izgubila nekoga koji je, nažalost, mislio da ima nade za profesionalizam u medijima“, zaključio je predsjednik Republike Srpske.

autor: Faktormagzin, foto: banjaluka.net

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.