Mišković prodaje Deltu u Banjaluci? Izviđaču radova ostao dužan milione?!!!!

Mišković prodaje Deltu u Banjaluci? Izviđaču radova ostao dužan milione?!!!!

“Niskogradnja” iz Laktaša zatražila je od suda da zabrani preduzeću “Delta Real Estate” da proda tržni centar “Delta Planet” u Banjaluci, navodeći da se o tome trenutno pregovara, te da bi to znatno otežalo njihovu naplatu ako dobiju spor.

Podsjećamo, “Niskogradnja” Ljubomira Ćubića koja je gradila tržni centar “Delta” tužila je preduzeće srpskog biznismena Miroslava Miškovića “Delta Real Estate” tvrdeći da da su im ostali dužni 18,4 miliona KM za izgradnju tržnog centra.

Kao razlog za određivanje te mjere naveli su veliku kreditnu zaduženost “Delta Real Estate”, loše poslovne rezultate u zadnje dvije godine, ali i informacije da vlasnik planira prodaju tržnog centra u Banjaluci, navodi portal Capital.

Ističu da “Delta Real Estate” ne posjeduje drugu imovinu osim nepokretnosti koje su predmet ovog postupka.

“Jasno je da bi namirenje predlagača, ako uspije u ovom sporu, moglo biti spriječeno i otežano, posebno imajući u vidu vrijednost spora i kreditnu zaduženost protivpredlagača. Opasnost dodatno povećava činjenica da je protivpredlagač kompanija koja funkcioniše na principu da razvije posao, a zatim ide u prodaju društva, kako su to završili sa brojnim povezanim kompanijama. Predlagač ima informacije da je u toku postupak pregovora oko prodaje i ovog tržnog centra u Banjaluci”, navodi se u prijedlogu za određivanje mjere obezbjeđenja.

autor;capital/faktormagazin, foto: delta

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.