Munjiza optužen da je ucjenjivao direktora IRB-a, tražio mu 100.000 KM

Munjiza optužen da je ucjenjivao direktora IRB-a, tražio mu 100.000 KM

Prijedorsko Okružno javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Marka Munjize iz Prijedora zbog sumnje da je ucjenjivao vršioca dužnosti direktora Investiciono-razvojne banke (IRB) Republike Srpske Dražena Vrhovca, saopšteno je iz ovog tužilaštva uz navođenje inicijala.

Eksluzivno: Šta je sve priznao Marko Munjiza – Očekivao sam da dobijem 25 miliona od Nešića!

U optužnici se navodi da je M.M. u januaru prošle godine tražio od D.V. da ga zaposli u Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) ili da mu umjesto toga da 100.000 KM kako bi prestao sa daljim iznošenjem informacija koje bi mu mogle štetiti.

Oštećeni D.V. je 27. januara prošle godine predao osumnjičenom 10.000 KM avansa u prethodno obilježenim novčanicama, a neposredno nakon primopredaje pripadnici Uprave MUP-a Srpske za organizovani i teški kriminalitet uhapsili su M.M. koji je proveo mjesec dana u pritvoru.

Dražen Vrhovac u Skupštini potvrdio pisanja Faktor magazina: Munjiza i Vukanović su me ucjenjivali?!

Krivičnim zakonikom Republike Srpske propisana je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina za onoga ko u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist zaprijeti drugom da će protiv njega i njemu bliskih lica otkriti nešto što bi škodilo njihovoj časti i ugledu, i time ga prinudi da nešto učini na štetu svoje imovine, prenosi Srna.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.