Na pomolu PARTIJA MLADIH TAJKUNA i prikolica ili PMTiP – Draško i Miloš prave super partiju?

Na pomolu PARTIJA MLADIH TAJKUNA i prikolica ili PMTiP – Draško i Miloš prave super partiju?

Miloš Stanišić , predsjednik GrO DNS u Bijeljini odlučio je da napusti DNS .

U pismu koje je istovremeno dostavio medijima, stranci i Nebojši Vukanoviću navodi da je „vremenom došlo do mimoilaženja u ciljevima i načinu rada u partiji ..te da je osjetio da se njegov pristup politici u DNS-u ne cijeni“.

Našvrljao je Stanišić još nekoliko patetičnih rečenica, ali ni u jednoj nije napisao pravi razlog zbog kojega se odlučio da u predvečerje podnošenja kandidatskih listi napusti svoje partijske drugove kojima je bio predsjednik.

Ako neće Miloš, ima ko hoće:

Nije nepoznato da su Miloš Stanišić i Draško Stanivuković viđani na brojnim lokacijama i da su danima provedenim zajedno, često razgovarali i o političkim prilikama, partijama, liderima pa i njihovoj ulozi u svemu tome.

Skovali su i svojevrsan plan po kome će bliskost sa liderima iskoristiti da se što bolje pozicioniranju na narednim izborima, osvoje dovoljan broj mandata i na kraju formiraju tzv. super partiju u kojoj će osim njih, mjesta biti i za Nebojšu Vukanovića i još neke mlade nade.

Namjera je da cilj budu mandati u Narodnoj skupštini i da se nakon izbora koncentrišu u jednu, kako oni misle interesnu grupu, bez koje ne bi bilo vlasti u Republici Srpskoj.

Stanišić je, u dogovoru sa Stanivukovićem, od Nenada Nešića, tražio da nosi listu u svojoj izbornoj jedinici, međutim to mjesto je već zauzeo Milenko Zupur , poznatiji kao vlasnik restorana i firme Globus iz Bijeljine, a Stanišiću je ponuđeno da nosi listu DNS-a za Parlament BiH.

E, oko toga je došlo do mimoilaženja u ciljevima i načinu rada sa DNS-om i Stanišiću nije nište preostalo već da pokuša da odigra na plan „B“, a to je da ponese listu PDP u Bijeljinskoj regiji.

U toj namjeri, sada je prepreka Slaviša Marković koji je, kako saznajemo, na neki način spreman da se skloni, dajući  izvjesnu prednost Stanišiću.

Na vagi je i Draško Stanivuković jer bira između 190.miliona rebalansa budžeta, obećane izgradnje parka ili nove prevare birača da kao gradonačelnik nosi listu za NS RS , mada je još dvije godine u mandatu.

Elem, ako Draško složi kockice i odluči da ide po novi mandat poslanika, zavisiće i od rezultata Jelene Trivić, odnosno projektovao je dvije opcije.

Prvu, ako pobijedi Jelena onda će formirati svoju super partiju i drugu ako Jelena Trivić izgubi on bi s obzirom na rezultat preuzeo PDP.

Ko je Miloš Stanišić: Bijeljinski Draško Stanivuković – Mlad, bogat i željan slave

autor:faktormagzin, foto:faktormagazin

Share

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.