Republika Srpska: Preminulo 11 zaraženih, virus potvrđen kod još 70 testiranih

Republika Srpska: Preminulo 11 zaraženih, virus potvrđen kod još 70 testiranih

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 241 laboratorijskog uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 70 osoba.

 

Radi se o 35 muškaraca i 35 žena, od kojih je pet mlađe, 35 srednje i 30 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 16 osoba je iz Banjaluke, 15 iz Bijeljine, 11 iz Zvornika, sedam iz Bratunca, četiri iz Prnjavora, po tri iz Laktaša i Šekovića, po dvije iz Milića, Mrkonjić Grada, Ribnika i Šipova i po jedna iz Višegrada, Kotor Varoša i Čelinca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 11 smrtnih slučajeva. Radi se o šest muškaraca i pet žena, srednje i starije životne dobi od kojih su četiri osobe iz Doboja, po dvije iz Banjaluke i Gradiške i po jedna iz Bijeljine, Foče i Novog Grada.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđeno 86.863 slučaja virusa korona, a preminula je ukupno 4.971 osoba kod koje je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 350.705 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 696, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 278, a u ostalim bolnicama 418. Na respiratoru je 66 osoba, 38 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 28 u ostalim bolnicama.

 

Faktor magazin

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.