Vrlo brzo i zvaničan datum sastanka Dodik – Putin

Vrlo brzo i zvaničan datum sastanka Dodik – Putin

Sastanak Dodik – Putin!

Vrlo brzo očekujemo i zvaničan datum posjete predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika Ruskoj Federaciji, rekao je Duško Perović, šef Predstavništva Republike Srpske u Rusiji.

– Velike su obaveze zvaničnika Rusije. Znamo da je predsjednik Vladimir Putin nedavno se vratio sa Samita u Kini, svi termini su gotovo popunjeni, ali nema sumnje da će Dodik uskoro biti u Moskvi i imaće sastanke na visokom nivou.

Biće to veoma važna posjeta – naglasio je Perović.

Perović od ove posjete očekuje nastavak odlične saradnje Srpske i Rusije.

– Republika Srpska je izložena velikim pritiscima i važno je da postoji neko ko nas razumije, podržava Dejtonski sporazum, a to je svakako Rusija – poručio je Perović.

Od 6. do 11. novembra na Moskovskom državnom univerzitetu međunarodnih odnosa Ministarstva inostranih poslova Ruske Federacije biće održana „Nedjelja Balkana“.

Sastanak Dodik – Putin

– Organizuje je Balkanski klub Naučnog studentskog društva Moskovskog državnog univerziteta međunarodnih odnosa ruskog MIP-a u okviru projekta „Akademija NSD-a“, uz pomoć granta Ministarstva nauke i visokog obrazovanja Ruske Federacije zajedno sa Predstavništvom Republike Srpske u Rusiji i Fondom za podršku javne diplomatije „Aleksandar Gorčakov“ – dodao je Perović.

Na „Nedjelji Balkana“ biće široka lepeza tematskih radova, od kulture, privrede, ekonomije, politike.

– Odziv je već veoma veliki, Balkan je nažalost ne baš u dobrom smislu bio popularan u posljednjih nekoliko decenija.

Učestvovaće na jednom panelu i naš proslavljeni režiser Еmir Kusturica. Biće tu i „Kino festival“ dokumentarnog filma, izložba slika, naučni radovi – istakao je Perović.

U Moskvi su nedavno održani Dani dokumentarnog filma Republike Srpske, a na festivalu je prikazano 30-ak filmova snimljenih u Srpskoj.

– Izuzetan odziv, bilo je i predstavnika diplomatije.

Prikazano je oko 30 filmova, i vjerujem da će i drugi gradovi imati priliku vidjeti te filmove, a ne samo Moskva.

Ljudi su plakali na neke teške scene iz naše istorije, i ne samo Rusi, ovi filmovi moraju biti prikazivani redovne i u Republici Srpskoj – zaključio je Perović.

autor: agencije

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.