Savjet bezbjednosti UN: Rezolucija usvojena jednoglasno

Savjet bezbjednosti UN: Rezolucija usvojena jednoglasno

Savjet bezbjednosti UN usvojio je večeras jednoglasno rezoluciju kojom se produžava mandat EUFOR-a i u kojoj se ne pominju OHR i visoki predstavnik.

autor: agencije

Sjednica Savjeta bezbjednosti UN o situaciji u BiH počela je u sjedištu UN u Njujorku.

Na početku sastanka je usvojena agenda za današnju debatu.

Podsjećamo, nakon višednevne debate u Savjetu bezbjednosti usaglašena je rezolucija prema kojoj Kristijan Šmit neće govoriti pred Savjetom o situaciji u BiH, a OHR neće biti pomenut u konačnoj verziji kojom se produžava mandat EUFOR-a u BiH, koji ističe u petak, 5. novembra.

Za sjednicu Savjeta bezbjednosti Vlada Republike Srpske uputila je 26. izvještaj u kojem se navodi da Srpska u potpunosti poštuje suverenitet, teritorijalni integritet i ustavni poredak BiH, ali i da insistira da drugi u BiH i u inostranstvu poštuju i sprovode slovo Dejtonskog sporazuma.

Zamjenik kineskog ambasadora pri UN, Geng Šuang rekao je da se BiH već neko vrijeme suočava sa nizom problema, naglašavajući da bi, na kraju, te teškoće trebali da riješe ljudi koji tu žive.

Stalni predstavnik Ruske Federacije u UN Vasilij Nebenzja rekao je na sjednici Savjeta bezbjednosti UN da u BiH nema viskog predstavnika.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.