IZNENAĐENI? Balkanska mafija među glavnim saveznicima zloglasnog kolumbijskog klana

IZNENAĐENI? Balkanska mafija među glavnim saveznicima zloglasnog kolumbijskog klana

Kolumbijska narko-mafijaška organizacija „Clan del Golfo“, čiji je vođa Otonijel uhvaćen krajem oktobra, ima balkansku mafiju kao saveznika, i to kao jednu od svojih pet glavnih međunarodnih veza, saopštila je kolumbijska policija.

„Ova zločinačka organizacija ima pet glavnih saveza za šverc kokaina na različitim geografskim širinama: u Meksiku, u kartelima „Halisko Nueva Generasion“ i „Sinaloa“, u Evropi kalabrijsku i sicilijansku mafiju i mreže za trgovinu drogom na Balkanu“, prenijela je RTCG navode iz dokumenta kolumbijske policije koje je na konferenciji za novinare pročitao šef kolumbijske policije general Horhe Luis Vargas.

On je objasnio da je iz Kolumbije i Centralne Amerike droga ubacivana u brodske kontejnere, koji su zatim prebacivani do Holandije i Španije, a odatle kopnom na Balkan.

Vođa „Clana del Golfo“, Dario Usuga, zvani Otonijel, uhvaćen je 24. oktobra u regionu na sjeverozapadu zemlje i trebalo bi uskoro da bude izručen u SAD.

Otonijel se smatra jednim od najopasnijih svetskih trgovaca narkoticima, a „Clan del Golfo“ broji oko 3.500 ljudi, prema zvaničnim podacima kolumbijske policije.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.