Selak: Ustav BiH otklanja sve dileme – imovina pripada entitetima

Selak: Ustav BiH otklanja sve dileme – imovina pripada entitetima

Predsjednik Socijalističke partije Srpske, Goran Selak, rekao je da tzv. “izjava o imovini”, koju su danas potpisali politički predstavnici iz FBiH, predstavlja povredu Ustava BiH, te ih pozvao na dosljedno i striktno poštovanje Ustava i dejtonskog sistema u BiH.

“Današnja “izjava” bošnjačkih političara je antiustavni politički akt, a paradoks predstavlja činjenica da upravo oni optužuju predstavnike srpskog naroda za povrede Ustava i podrivanje Dejtonskog sporazuma. Republika Srpska će i dalje insistirati na striktnoj primjeni dejtonskog Ustava BiH, te kategorički odbaciti sva ekstenzivna tumačenja od strane bošnjačke političke elite, koja za cilj imaju prenos nadležnosti u oblasti imovine na BiH nivo.”, izjavio je lider SPS-a.

Selak poziva sve političke organizacije sa sjedištem u Srpskoj na nacionalno jedinstvo, jer Srpska svima mora biti iznad svega, dok na bošnjačke kolege apeluje da poštuju Ustav BiH.

“Krajnja intencija političkog Sarajeva je novi pokušaj prenosa nadležnosti, te knjiženje imovine na BiH nivo. Izjave bošnjačkih političara kako oni “čuvaju ono što pripada BiH”, predstavljaju jeftin pokušaj obmane javnosti, dok svjesno previđaju član III Ustava BiH koji otklanja sve dileme i jasno povlači granicu između nadležnosti BiH i entiteta”, poručio je Selak.

autor:banjaluka.net foto:banjaluka.net

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.