NEVJEROVATNA TVRDNJA ODBRANE: Slaviša Krunić je ubijen IZ UNUTRAŠNJOSTI AUTOMOBILA??

NEVJEROVATNA TVRDNJA ODBRANE: Slaviša Krunić je ubijen IZ UNUTRAŠNJOSTI AUTOMOBILA??

Slaviša Krunić je ubijen iz unutrašnjosti automobila?Slaviša Krunić (48) ubijen je iz unutrašnjosti vozila na koje je potom pucano da bi sve bilo iscenirano što su utvrdili vještaci odbrane, kazala je branilac optuženog Benedija Đukanovića Tatjana Savić u Vrhovnom sudu Republike Srpske na žalbenom ročištu na presudu za pomenuti zločin te zatražila njeno ukidanje i predložila i rekonstrukciju događaja.

Đukanović je osuđen na 60 godina zatvora zbog ubistva pomenutog biznismena i vlasnika Agencije „Sektor Sekjuriti“ i njegovog pratioca Žarka Pavlovića te za pokušaj ubistva vozača Gorana Ilića koji je ranjen u napadu.Rodoljub Gajić koji je bio radnik „Sektor Sekjutirija“ i čuvao suprugu i djecu ubijenog Krunića osuđen je na 20 godina zatvora za pomaganje u zločinu. Trećeoptuženi Emilio Baldo oslobođen je optužbi zbog nedostatka dokaza.

U zločinu je učestvovao i Željko Kovačević koji je ubijen u razmjeni vatre tokom izvršenja ubistva.

Odbrana optuženog Gajića tražila je njegovo oslobađanje, dok se tužilaštvo u ovom slučaju žalilo na dio presude kojom je oslobođen Emilio Baldo

Republički tužilac Snježana Petković istakla je da ostaje kod pisne žalbe na dio presude kojom je Emilio Baldo oslobođen.

Žalbu, koju nije obrazložila, kako je rekla uložila je zbog bitnih povreda krivičnog postupka i pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja.

Obrazlažući svoje navode, advokat Savić je istakla da je cijela presuda zasnovana na izjavi Ilića, a koja je suprotna dokazima.

– Presuda je ostavila više neodgovorenih pitanja i presuda protiv Đukanovića zasnovana je na pretpostavkama.

U presudi se navodi da je sudija koristeći povećalo i na osnovu fotodokumentacije donosio odluku.

Iako smo u pisanoj žalbi predložili da se presuda preinači i moj klijent oslobodi, presuda mora da se ukine i uradi rekonstrukcija događaja – rekla je između ostalog Savićeva i zatražila ukidanje pritvora Đukanoviću.

Naglasila je da je prema presudi na „džip“ u kome su bili Krunić, Pavlović i Ilić pucano sa prednje i desne strane, oštećenja na džipu i povrede a Kruniću ukazuju da je pucano s lijeve strane.

Kazala je da je nelogično da se navodi da je pucano sa desne strane, a Krunić  s te strane nema povreda.

Ukazala je da su vještaci odbrane utvrdili da je neprirodan položaj osobe koja je ubijena na mjestu zločina te da nema dokaza da je na tom mjestu i ubijena.

Slaviša Krunić je ubijen iz unutrašnjosti automobila?

Gajićev branilac advokat Svetozar Bajić istakao je da je njegov klijent osuđen samo na osnovu pretpostavki o eventualnom umišljaju.

– On nije znao da će Krunić biti ubijen niti je to želio.

Poznanstvo sa Željkom Kovačevićem kome je odao određene informacije, a koje on znao i bez njega ga je skupo koštalo.

Jedini pomagač u ovom slučaju je nepoznata osoba koja je osmatrala objekat „Moreti“ i koja je javila gdje je Krunić, kad je izašao, kad su krenuli i kad dolaze do okuke gdje bila sačekuša.

Moj klijent u to doba je bio na žurci i daleko od tog mjesta što je potvrđeno – rekao je Bajić te zatražio da sud Gajića oslobodi.

Branilac Balde, advokat Dragan Stupar kazao je da ostaje kod odgovora na žalbu tužilaštva na presudu

Vijeće Vrhovnog suda RS saslušalo je izlaganje žalbe i vijećanje će nastaviti na zatvorenoj sjednici, a odluka će biti donesena naknadno u narednim danima.

Krunić i član njegovog obezbjeđenja Pavlović ubijeni su 22. aprila 2019. godine u blizini Krunićeve kuće u Glamočanima, kod Laktaša.

Prema presudi Đukanović  i Kovačević su kobnog dana ispalili  iz automatskih pušaka najmanje 36 hitaca na džip banjalučkog biznismena Krunića te tako usmrtili njega i Pavlovića.

Tom prilikom ranjen je vozač džipa „tojota” Goran Ilić.

Kako se navodi u presudi Đukanović i Kovačević su od početka 2019. godine dogovarali i pripremali zločin

Gajić im je pomagao tako što je Kovačeviću odao informacije o kretanju i boravku Krunića na vikendici, kao i o članovima njegovog obezbjeđenja i oružju koje su imali.

Kobne večeri Đukanović, Kovačević  sreli su se u jednom kafiću. Odatle su Đukanović i Kovačević naoružani automatskim puškama otišli u Romanijsku ulicu u Glamočanima u blizinu Krunićevog imanja i napravili sačekušu sakrivši se u žbunje.

Nepoznata osoba je javila Kovačeviću kada je Krunić krenuo ka imanju, a kada je džip, koji je vozio Ilić naišao pored zasjede i usporio Đukanović i Kovačević su otvorili rafalnu paljbu iz automatskih pušaka te usmrtili Krunić i Pavlovića.

Tom prilikom vozač džipa „tojota” Goran Ilić, iako ranjen, uspio je da iskoči iz vozila i iz službenog pištolja ispali 14 hitaca prema Đukanoviću i Kovačeviću koji su mu uzvratili paljbu.

U međusobnoj razmjeni vatre tada je poginuo Kovačević, a Đukanović je  uspio da pobjegne s puškama koje je sakrio 50 metara dalje od mjesta ubistva.

Baldu su teretili da je Kovačeviću dojavio kada je džip s Kruniće, krenuo ka imanju, ali sud smatra da za to nema dokaza.

Đukanović i Gajić su prvostepenom presudom dužni da plate 100.000 KM odštete Tamari Krunić i djeci ubijenog Slaviše Krunića, i produžen im je pritvor.

autor: http://glassrpske.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.