Smajlović: Hadžifejzovićeve odvratne poruke o Dodiku otkrile politički i emocionalni naboj koji stoji iza svega što radi

Smajlović: Hadžifejzovićeve odvratne poruke o Dodiku otkrile politički i emocionalni naboj koji stoji iza svega što radi

Novinar i kolumnista „Nedeljnika“ Ljiljana Smajlović ocijenila je da vlasnik i direktor sarajevske Fejs televizije Senad Hadžifejzović nije ni profesionalan niti etičan novinar, te da su njegove poruke o ubistvu Milorada Dodika otkrile politički i emocionalni naboj koji stoji iza svega što radi.

 

Smajlovićeva je u izjavi za Srnu ocijenila da su Hadžifejzovićeve poruke o ubistvu Dodika, kao načinu da se novoizabrani predsjednik Republike Srpske skloni sa političke scene – odvratne.

Komentarišući to što je Hadžifejzović nakon prašine koju je podigao pozivanjem na ubistvo Dodika u programu tu poruku premontirao, Smajlovićeva je navela da to što je rekao naknadno pokušava da falsifikuje i ispravi tako da cijena po njega bude niža – pokazuje da njegove poruke nisu izraz nepažnje.

„To potvrđuje da su te (Hadžifejzovićeve) poruke, ako ništa drugo, izraz ne tako duboke podsvjesne težnje“, izjavila je Smajlovićeva.

Ona je ukazala da se u novinarstvu dobro znaju pravila i red koraka kada se napravi greška.

„U novinarstvu dokazujete da ste napravili slučajno ili nenamjernu grešku tako što odmah priznate grešku i uputite izvinjenje zbog toga. Ali, čim počnete da falsifikujete, izvrćete i prebacujete na nešto drugo, vi pokazujete da greška nije bila slučajna“, naglasila je Smajlovićeva.

Prema njenim riječima, u Hadžifejzovićevom slučaju greška je možda bila slučajna u smislu da mu je izletjelo ono što zaista misli i da je otkrio politički i emocionalni naboj koji stoji iza svega što radi.

Vlasnik i direktor sarajevske Fejs televizije Senad Hadžifejzović je, tokom razgovora sa gostom u emisiji o tome šta da se radi sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, upitao da li je rješenje da se „smijeni, smiri, ubije?“.

Hadžifejzović se cijeli dan juče nije oglašavao u vezi s tim, da bi tek sinoć objavio saopštenje u kojem optužuje druge ljude, uz montirani video-snimak gdje umjesto „ubiti“ kaže „umiriti“, što je objavila i BN televizija, bliska opoziciji u Srpskoj.

(agencije)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.