Alkaraz je osvajač Vimbldona

Alkaraz je osvajač Vimbldona

Alkaraz je osvajač Vimbldona.

Mladi Španac je uspio uraditi nezamislivo i svladati Novaka Đokovića u pet setova. Rezultat na kraju meča je glasio 1:6, 7:6, 6:1, 3:6, 6:4.

Brutalno je meč započeo Đoković. Apsolutno je dominirao od samog početka i to nije bilo ništa novo na ovogodišnjem izdanju Vimbldona.

Alkaraz je uspio samo jedan gem osvojiti za trajanje cijelog prvog seta, ali taj set kao da je upalio mladog Španca.

Početkom drugog seta odmah je krenuo agresivno i napao servis Đokovića, te ga na kraju i oduzeo. Ipak, Đoković se uspio vrlo brzo vratiti i izjednačiti u setu. To je potrajalo sve do taj-brejka.

Taj-brejk je mnogo bolje započeo srbijanski teniser. Poveo je 3:0 i kada se sve činilo gotovim, Alkaraz je pronašao snagu i krenuo je sa okretanjem ovog meča. Osvojio je drugi set, a to je činilo samo uvod onoga što je uslijedilo.

Treći set bi se vrlo lako mogao opisati sa dvije riječi.

Apsolutna dominacija. Od samog početka Alkaraz je oštro koristio svaku priliku.

Treba ipak napomenuti peti gem trećeg seta koji su igrali nevjerovatnih 26 minuta, a koji je završio u korist popularnog „Karlitosa“. Nakon toga u trećem setu je sve bilo riješeno.

Ovaj meč još nije bio gotov tada. Đoković je pokazao svoju nesalomivu volju u četvrtom setu i nije dozvolio da padne bez da zada novi udarac.

Uspio je u 5. gemu četvrtog seta napraviti jedan veoma bitan brejk i tako napraviti krucijalnu prednost pred početak posljednjeg, petog seta u ovogodišnjem izdanju Vimbldona.

Peti set je počeo neočekivano. Mnoštvo brejk lopti je viđeno od samog starta. Nole je ipak prvi popustio. Izdalo ga je njegovo tajno oružje, nevjerovatni bekend. Ukrao mu ga je Španac i iskoristio ga protiv njega.

Nije to mogao lako podnijeti Novak i svojim možda i najjačim forhendom u danu je uspio polomiti reket i ostaviti trajnu štetu na mreži.

To je do kraja uspio i održati te tako osvojiti Vimbldon.

Alkarazu je to bio drugi Gren slem koji je osvojio u karijeri nakon što je osvojio već US Open. Uspio je poraziti i Novaka Đokovića na Vimbldonu, što je prvi put poslije deset godina da je nekome pošlo za rukom.

autor:http://banjaluka.net

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.