Dva kola do kraja plej-ofa: Borac i Grude imaju računicu za titulu – ko će do trofeja?

Dva kola do kraja plej-ofa: Borac i Grude imaju računicu za titulu – ko će do trofeja?

Borac i Grude imaju računicu za titulu.

Plej-of Premijer lige BiH za rukometašice bliži se kraju.

Preostalo je da se odigraju još samo dva kola, a rukometašice Borca, iako su u dosadašnjem toku sezone dva puta poražene od Gruda, imaju šansu da u svoje vitrine stave prvu titulu prvaka BiH nakon tri godine!

Ekipa Gruda je osvajala titulu u posljednje dvije sezone, a u finišu tekuće takmičarske godine su na mjestu lidera imaju 36 bodova. Drugoplasirani Borac uz meč više (u posljednjem kolu slobodne) ima dva boda manje, dok trećeplasirani Hadžići, koji su u doigravanje ušli sa prvog mjesta, imaju četiri boda zaostatka za Grudama.

A u ovakvoj konstalaciji, samo je jedna računica po kojoj tim Nikole Bijelića na kraju sezone može da stigne do osme titule u klupskoj istoriji! Svoju računicu imaju i Grude, dok su Hadžići poslije poraza u prošlom meču u Boriku (26:21) ostali bez prilike za trofej.

Kako bi se „osice“ eventualno radovale tituli, glavni preduslov je da u subotu od 17.30 časova trijumfuju na gostujućem terenu nad Grudama.

Osim toga, potrebno je i da u posljednjem kolu Gruđanke dožive poraz na vrućem gostovanju u Zavidovićima, ali i da Hadžići upišu pobjede u svoja dva posljednja meča – protiv Krivaje na domaćem terenu i Krajine u Cazinu.

Tako bi, nakon plej-ofa, nastala mini-tabela od tri tima sa 36 bodova (Grude, Borac i Hadžići).

Svi timovi bili bi jednaki i po međusobnom omjeru (3-3), a gol-razlika bila bi na strani banjalučkog tima. Hadžići bi u tom slučaju bili drugoplasirani, dok bi Grude „skliznule“ na treću poziciju.

KAKO GRUDE MOGU DO TITULE?

U slučaju da Grude trijumfuju u sutrašnjoj utakmici, već tad bi sve bilo završeno i ovaj tim bi stigao do titule.

Istovremeno, do trofeja bi mogao i ako izgubi od Borca – ali u slučaju da istog dana Hadžići ne dođu do pobjede na domaćem terenu protiv Krivaje.

Grude bi tako u posljednjem kolu sebi mogle i da dozvole poraz u Zavidovićima jer imaju bolji omjer u mečevima sa Borcem (2-1).

autor;http://mondo.ba

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.