Đoković izgubio samo 3 gema u meču

Đoković izgubio samo 3 gema u meču

Đoković izgubio samo 3 gema u meču

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković ubjedljivo je savladao Francuza Adrijana Manarina sa 3:0, po setovima 6:0, 6:0, 6:3 čime se plasirao u 14. četvrtfinale Australijan opena. Naredni rival biće mu Tejlor Fric koji je bio bolji od Stefanosa Cicipasa.

Najbolji teniser svijeta odigrao je daleko najbolji meč na ovogodišnjem Australijan openu i jedan od najubjedljivijih ikada u Malburn parku.

Tokom čitavog meča, sticao se utisak da Manarino igra protiv „zida“, jer je najbolji teniser svijeta vraćao svaku loptu.

Napetost je postojala samo na početku meča, Đoković je u uvodnom gemu meča spasio dvije brejk lopte, a potom je poslije malo neizvjesnosti uspio i da potvrdi oduzet servis rivalu.

Tu je bio kraj svim uzbuđenjima, bar za navijače francuskog tenisera.

Novak Đoković odbio ogroman novac od sponzorstva zbog ličnih uvjerenja

Nijedan od setova nije trajao više od 40 minuta, a koliko je Novak bio ubjedljiv u prvom setu dovoljno govori činjenica da je srpski teniser na svoj servis izgubio tek pet poena uz šest vinera i četiri greške za konačnih 6:0.

Kretao se Đoković fantastično tokom čitavog meča, a tek u jednom momentu imao je malih problema sa disanjem sredinom drugog seta, koji je takođe dobio sa 6:0.

Srećom, problemi sa disanjem zbog teških vremenskih uslova u Melburnu trajali su do prve pauze i promjene strana, a Novak je nastavio da „pleše“ po terenu, a uspio je i da nadtrči često veoma upornog Adrijana Manarina.

Đoković izgubio samo 3 gema u meču

Iako Francuz igra trenutno najbolji tenis u karijeri, Đoković mu ni u trećem setu nije dozvolio da se razmaše i pokuša da set uvede u neizvesnu završnicu.

Novak odmah na početku ispostaviće se odlučujućeg pravi brejk i lagano privodi set kraju za četrnesto četvrtfinale na prvom grend slemu u sezoni.

autor: agencije

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.