KLOP IMA DILEMU: Vakcinacija je ograničavanje slobode, a zabrana vožnje pijanima nije?

KLOP IMA DILEMU: Vakcinacija je ograničavanje slobode, a zabrana vožnje pijanima nije?

Trener Liverpula Jirgen Klop je uoči današnjeg derbija s Mančester Sitijem komentarisao situaciju u vezi sa vakcinacijom fudbalera.

Nijemac, čija majka je prošle godine preminula od koronavirusa, rekao je da je 99 odsto igrača Liverpoola vakcinisano, ali je postavio pitanje iz kojeg razloga klubovi ne mogu od svojih igrača dobiti točnu informaciju jesu li se imunizovani ili ne.

To pitanje potegnulo se nakon što je engleski selektor Garet Sautgejt rekao da ne zna točno tko je od engleskih reprezentativaca vakcinisan a tko nije. Sautgejt je rekao da bi reprezentativci trebali biti primjer i pomoći da se vakciniše što više fudbalera, a Dejli Mejl je nedavno objavio da je četvrtina igrača u Premieršipu imala covid.

„Pretpostavljam da smo svi bili u situaciji da smo popili jedno ili dva piva i da smo mislili da možemo sjesti za volan, ali nam zakon to jednostavno ne dopušta pa onda to ne činimo. Ista je stvar s vakcinom“, rekao je Klop na konferenciji za novinare i nastavio:

„Zakon nije tu da štiti samo mene nego da štiti sve ljude. Ne razumijem zašto bi obvezno vakcinisanje bilo ograničavanje nečijih sloboda. Ako je tako, onda je i zabrana vožnje u pijanom stanju takođe ograničavanje sloboda“.

Klop je to rekao uoči reprezentativne pauze u kojoj će brojni fudbaleri iz Premieršipa otići u svoje zemlje širom svijeta. Neki od njih bi po povratku u Veliku Britaniju morali u izolaciju zavisno o tome jesu li zemlje iz kojih dolaze na tzv. „crvenoj listi“, no tamošnja vlada dopustila je igračima da ne moraju u karantin, ali samo ako su vakcinisani s dvije doze.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.