UŽIVO: Otvaranje Olimpijskih igara u Parizu

UŽIVO: Otvaranje Olimpijskih igara u Parizu

Otvaranje Olimpijskih igara u Parizu.

Svečana ceremonija otvaranja ljetnih Olimpijskih Igara u Parizu zakazana je za 19.30 časova po srednjoevropskom vremenu.

Preko 10.000 sportista iz više od 200 zemalja boriće se za odličja na Igrama koje zvanično počinju u petak 26. jula i traju do nedjelje 11. avgusta.

Popularna parada „Nacija na brodovima“ će se održati na rijeci Seni, dakle po prvi put jedan stadion neće biti domaćin defilea najboljih svjetskih sportista.

PROBLЕM PRЕD OI

Nekoliko sati pred početak OI u Parizu pojavio se problem od koga su i organizatori strijepili i na koji ne mogu da utiču! Naime, u glavnom gradu Francuske počinje da pada kiša.

Delfini u sjajnoj atmosferi iščekuju otvaranje OI

SRPSKI SPORTISTI SPRЕMNI ZA CЕRЕMONIJU

Odbrojavanje je završeno, danas u Parizu počinju Olimpijske igre, najveći sportski događaj na planeti. Srbiju će u glavnom gradu Francuske predstavljati ukupno 112 takmičara u 15 sportova. Od kada je Srbija samostalna država, više predstavnika je imala samo u Londonu 2012. godine, kada je učestvovalo 116 sportista.

Snup Dog nosio olimpijsku baklju ulicama Pariza

Američki reper Snup Dog prošetao je danas ulicama Pariza, noseći olimpijsku baklju, pred večerašnju ceremoniju otvaranja Olimpijskih igara.

Reper je nosio baklju i, šetajući mahao prolaznicima.

Riječna policija na Seni

Navijači polako pristižu na mjesta sa kojih će pratiti ceremoniju otvaranja OI u Parizu, a riječna policija ništa ne prepušta slučaju. Četiri sata prije početka svečanog otvaranja Olimpijskih igara na obalama Sene u Parizu, prvi gledaoci su počeli da stižu već oko 15.30 sati. Gledaoci sa ulaznicama sporo prolaze policijske kontrole pred 15 tribina za stojanje na obalama rijeke Sene sa 220.000 besplatnih mjesta. Na donjim tribinama za koje se ulaznice plaćaju, ima 104.000 mjesta. Svečano otvaranje počinje u 19.30 i trajaće do 23.15.

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.