Srbija razorila Poljake: Hrvati mogu da odahnu, sa Italijanima u 1/8 Evrobasketa!

Srbija razorila Poljake: Hrvati mogu da odahnu, sa Italijanima u 1/8 Evrobasketa!

Košarkaši Srbije su izašli iz grupe sa 5/5! Orlovi su savladali i selekciju Poljske sa 96:69 i tako otišli na duel sa Italijom u osmini finala. Nikola Jokić je još jednom odradio, poput pravog vođe i MVP-a, svoj dio posla, a raduje i ulazak Nikole Milutinova u rotaciju i stroju naše reprezentacije pred nokaut fazu.

 

Ovo je bilo lakše nego što smo očekivali. Poljaci su od samog starta bili u podređenom položaju, gledali su samo kako razlika raste, pa okršaj za prvo mjesto i nije bio toliko vatren zbog nadmoći Pešićeve čete.

Ponovo je Jokić pokazao šta znači savršenstvo. Protivnik nije mogao nikakao da ga brani, a to je rezultovalo sa 19 poena i 6/7 za dva, 1/1 za tri i 4/4 sa slobodnih bacanja uz pet skokova i jednu asistenciju. Uz sve to, Srbiju bi najviše moglo da raduje uključenje Nikole Milutinova u roster, jer je centar odmah zauzeo svoju poziciju i sa 16 poena uz tri skoka i i jednu asistenciju pokazao koliko će pomoći kolektivu.

Dobro su se pokazali i Marko Gudurić, pogotovo u posljednjoj četvrtini, sa 15 poena, a dvocifreni su bili i Vasilije Micić sa 12 poena uz devet asistencije, kao i Nikola Kalinić sa 11 i Dejan Davidovac sa 10 poena.

Kod protivnika, Mihal Mihalak je sa 17 poena bio usamljen u čitavoj priči Poljske, a uz njega je dvocifreni učinak imao samo Lukaš Kolenda sa 10 poena.

Pitanje je bilo da li će Srbija ići na Italiju ili Hrvatsku, ali Azurima je bilo jasno da će to biti oni već nakon nekoliko minuta igre u Pragu.

Razlika je uporno rasla, a Jokić je samo sipao do momenta kada je selektor Svetislav Pešić odlučio da ga izvadi iz igre. Ni to nije pomoglo protivniku, jer je njegovo mesto zauzeo Milutinov koji je bio previše dominantan za suparničkog centra.

Jedino vođstvo koje je imala Poljska bila je u 40 sekundi susreta, a do kraja prve četvrtine je bilo već 14 poena razlike.

Šta se sprema, bilo je jasno u drugoj dionici gdje se jasno vidjelo da protivnički tabor nema oružje niti za jednu moguću akciju srpske selekcije. Rasla je rezultatska distanca do ogromnih +24, ali se na pauzu otišlo sa +19.

Čim nije bilo otpora na startu drugog poluvremena, bilo je jasno da će 20 minuta biti više revijalnog nego takmičarskog karaktera.

Uz Jokića i Milutinova i njihovu sjajnu igru, Srbiju može da raduju minuti Vanji Marinkoviću koji je poslije povrede ponovo na parketu i biće još spremniji za Italiju.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.