Dončić: Sudije nisu bile fer

Dončić: Sudije nisu bile fer

Košarkaš Slovenije Luka Dončić rekao je poslije poraza u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva od Kanade (89:100) da je ponosan na saigrače, jer su svi dali maksimum i istakao da sudije nisu bile fer prema njemu kad su ga isključile sa meča.

Dončić je sa 26 poena, četiri skoka i pet asistencija bio najbolji igrač Slovenije, a poslije meča nije želio da stane pred novinare u miks zoni, međutim kasnije se pojavio na konferenciji za medije.

– Prije svega čestitke Kanadi, bili su sjajni, odigrali odlično fizički, bilo ih je teško braniti. Ponosan sam na svoj tim, dali smo sve od sebe, sada samo treba da podignemo glavu gore i da nastavimo – rekao je Dončić na konferenciji za medije poslije utakmice, a prenose slovenački mediji.

Najbolji igrač je isključen početkom četvrte četvrine, kad je dobio drugu tehničku, a ujedno i diskvalifikaciju.

– Mislim da svi znaju koliko sam se nervirao. Igrao sam za reprezentaciju, mnogo je tu emocija. Sudije nisu sudile faul, znam da se često bunim, ali mislim da nisu bili fer. Kanađani su bili veoma fizički snažni na meni, a to nije fer. Bruksa mnogi ne vole, ali ja ga poštujem. Radi to što radi. Moram da budem bolji za tim. Da kontrolišem emocije. Definitivno sve kreće od mene – dodao je Dončić.

Na kraju se osvrnuo i na dosadašnje rezultate na Svjetskom prvenstvu.

– Mi smo zadovoljni štos mo stigli među osam najboljih na planeti. Kao što sam rekao, svih 12 igrača je odigralo stoprocentno, svi smo dali sve od sebe, igramo za reprezentaciju. Јedan mjesec treniramo, jedan mjesec igramo košarku. Navijači bi trebalo da budu ponosni na nas, mi smo bili prava ekipa – zaključio je Dončić.

Kanada pobijedila Sloveniju u HOROR UTAKMICI – Srbija se plasirala na OI!

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.