TENISERI U ČUDU: FBI „učestvuje“ na turniru u Indijan Velsu

TENISERI U ČUDU: FBI „učestvuje“ na turniru u Indijan Velsu

Na ovogodišnjem izdanju turnira u Indijan Velsu „učestvovaće” i američki Federalni istražni biro (FBI) kako bi pokušao da stane na put vređanju i pretnjama teniserima i teniserkama.

Čelnici ATP i VTA, vodećih teniskih tijela, odlučili su se na ovakav potez usljed učestalog vređanja tenisera i teniserki putem društvenih mreža.

Članove „bijelog sporta“ često vređaju navijači, uglavnom nezadovoljni kladioničari, tako što im šalju preteće i neprijatne poruke privatno, ali i javno putem društvenih mreža kao što su Tviter i Instagram.
„Dragi igrači i članovi timova, željeli bismo da vas informišemo da će FBI biti prisutan na ovogodišnjem izdanju turnira u Indijan Velsu kako bi nadgledao i reagovao na zlostavljanje i prijetnje na društvenim mrežama prema igračima“, navodi se u saopštenju turnira, navodi Sputnjik.

Iako ATP i VTA s pravom žele da stanu na put prijetnjama igračima njihovog sporta, metoda uvođenja FBI-a u ovu priču nije se svidjela samim navijačima.

Pod jedan: Šta oni mogu uopšte da urade? Pod dva: Slabije rangirani igrače vjerovatno i više vređaju. Pod tri: Ti slabiji igrači ne mogu da priušte menadžere društvenih mreža, tako da je pomoć njima potrebnija“, mišljenje je jednog ljubitelja tenisa na Tviteru.

Mnogima je, takođe, ostalo nejasno šta će tačno dolazak samih agenata FBI-a uraditi kako bi se poboljšala borba protiv onih koji uznemiravaju igrače, s obzirom da se Indijan Vels igra u Kaliforniji, a društvene mreže se koriste u čitavom svijetu.

Indijan Vels će biti održan od 4. do 17. oktobra, a na turniru neće biti petostrukok šampiona Novaka Đokovića.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.