Transfer bomba s Koševa, Mario Vrančić je novi igrač Sarajeva

Transfer bomba s Koševa, Mario Vrančić je novi igrač Sarajeva

Povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Mario Vrančić (33) novi je nogometaš Sarajeva, potvrđeno je za Klix.ba.

Nogometaš s takvom međunarodnom karijerom još nije igrao u Premijer ligi BiH, a na Koševo dolazi nakon što je u januaru napustio redove hrvatskog prvoligaša Rijeke i poslije dogovora s njegovim klubom Stoke Cityjem s kojim je bio vezan ugovorom do kraja sezone.

Nakon višednevnih pregovora sa vlasnikom Ismirom Mirvićem i direktoricom Ajlom Alimanović, konačno su dogovoreni svi detalji Vrančićevog dolaska na Koševo i uskoro će saradnja biti ozvaničena.

Kako saznajemo iz provjerenih izvora, Vrančić će u narednih dan-dva potpisati ugovor, nakon čega će se priključiti koševskom ligašu.

Prava je to transfer „bomba“, s obzirom da je riječ o veznom nogometašu koji je u karijeri odigrao 76 utakmica u Bundesligi, 20 u engleskom Premiershipu, a u dvije najjače druge lige na svijetu odigrao je 133 utakmice u engleskom Championshipu i 83 u popularnoj njemačkoj „Cvajti“.

Vrančić je rođen u Slavonskom Brodu, a kao dijete je otišao u Njemačku gdje je počeo trenirati nogomet u ekipi Kesselstadta.

Potom je sa 15 godina prešao u Mainz, a nogometni put ga je dalje vodio u Ahlen, drugi tim Borussije Dortmund, Paderborn i Darmstadt odakle je 2017. godine otišao u Englesku.

Na Otoku je nosio dresove Norwicha i Stoke Cityja za koji je prošle sezone odigrao 35 utakmica i koji ga je početkom ove sezone posudio Rijeci.

Vrančić je za reprezentaciju Bosne i Hercegovine debitovao 2015. godine, a ukupno je sakupio šest nastupa.

autor:klix.ba

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.