PDP osporava izbore ali sa ZADOVOLJSTVOM PRIHVATAJU MANDATE – Borenoviću ne pada na pamet da podnese OSTAVKU

PDP osporava izbore ali sa ZADOVOLJSTVOM PRIHVATAJU MANDATE – Borenoviću ne pada na pamet da podnese OSTAVKU

Predsjedništvo PDP ne može prihvatiti rezultate za predsjednika i potpredsjednika Republike Srpske jer je izborni proces prošao neregularno.

Rekao je ovo lider PDP, Branislav Borenović nakon sjednice Predsjedništva te stranke na kojoj su razmatrani rezultati izbora.

On je istakao da je na sjednici doneseno više zaključaka.

Borenović kaže da je prema njihovim procjenama 70.012 glasačkih listića devastirano, odnosno kontaminirano i nestalo.

– Drugi zaključak je da Predsjedništvo PDP podržava aktivnosti da se pravno osporavaju rezultati izbora za predsjednika i potpredsjednika Republike Srpske, pa ako bude trebalo ići ćemo do Strazbura – istekao je Borenović.

On kaže da očekuje od tužilaštava i sudova da ispitaju sve izborne prevare.

Treći zaključak je, dodaje Borenović, da Predsjedništvo PDP pokreće aktivnosti za redovne unutarstranačke izbore jer ističe mandat sadašnjem rukovodstvu.

On ističe da je formiran tim koji će provesti sve pripreme za redovne unutarstranačke izbore.

– Biraće se novi predsjednik PDP jer po statutu ja više ne mogu biti predsjednik. Kao što znate, po našem statutu predsjednik stranke neko može biti samo dva mandata. Ja sam predsjednik već drugi mandat i više to ne mogu biti – ističe Borenović.

On kaže da je na sjednici donesen zaključak da podržavaju borbu gradonačelnika Banjaluke, Draška Stanivukovića u skladu sa onom politikom i načelima po kojim je dobio podršku građana Banjaluke.

– Stanivuković vodi jednu veliku borbu za pravednu Banjaluku u kojoj će se živjeti normalnim životom – rekao je Borenović. On kaže da su analizirali rezultate izbora i da je zaključeno da su uspjeli odbraniti rezultat iz 2018. godine, a kao najznačajnije rezultate istakao je onaj koji je ostvario Draško Stanivuković u Banjaluci, kao i onaj koji je ostvario on u trci za poslanika u Predstavnički dom PSBiH. Borenović je naveo da su zadovoljni i “izuzetnim rezultatom Jelene Trivić” koja je po njima pobjednik izbora ali je “pokradena”.

On kaže da nisu zadovoljni rezultatima nekih opštinskih odbora te da će oni odgovarati za taj rezultat kada dođu unutarstranački izbori.

O imenu svog nasljednika na čelu PDP nije želio da govori već je naglasio da će uvijek biti na raspolaganju onome ko bude izabran.

autor:agencije, foto: banjaluka.net

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.