Poplave prijete, a Bijeljina bez šefa Civilne zaštite

Poplave prijete, a Bijeljina bez šefa Civilne zaštite

Vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović apelovao na sve lokalne zajednice i građane da se ponašaju odgovorno usljed najavljenih obilnih padavima i mogućih poplava, te poručio da će biti pokrenuti krivični postupci protiv onih načelnika i gradonačelnika koji ne budu postupali u skladu sa zakonom.
Sava kod Bijeljine - Foto: SRNA

Upitan da prokomentariše to da Bijeljina eventualne nepogode dočekuje bez šefa Civilne zaštite, Novitović je rekao da je sva odgovornost na gradonačelniku Ljubiši Petroviću kao komandantu Štaba za vanredne situacije.

Novitović je nakon sastanka premijera Republike Srpske Radovana Viškovića sa predstavnicima nadležnih institucija rekao da su u ovom trenutku nadolazeća opasnost velike količine padavina, te da će, ukoliko se obistine prognoze, biti proglašeno vanredno stanje na dijelu Srpske koje je pogođeno poplavama.

Ponovio je da se preduzimaju preventivne mjere koje, ako ih svi budu preduzeli, smanjiti eventualne štete i rizik po ljudske živote i materijalna dobra.

Izdato je upozorenje da se od danas do petka, 20. januara, očekuju obilne padavine, na jugu i obilnije.

Grad Bijeljina dočekuje nadolazeće nepogode bez šefa Civilne zaštite kojeg već skoro godinu dana nije imenovao gradonačelnik.

autor:rtrs,foto: rtrs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.