Da li je Stanivuković iznevjerio BANJALUČANE? Karta u javnom prevozu IPAK poskupljuje – Gradonačelnik ZADOVOLJAN

Da li je Stanivuković iznevjerio BANJALUČANE? Karta u javnom prevozu IPAK poskupljuje – Gradonačelnik ZADOVOLJAN

Građani će pojedinačnu kartu u gradskom prevozu u Banjaluci ubuduće plaćati 2,3 KM.

Rezultat je to današnje odluke banjalučke skupštine da podrži novi cjenovnik koji je predložio gradonačelnik Draško Stanivuković.

Cjenovnik koji će se početi primenjivati od 1. avgusta podržala je tijesna većina od 16 odbornika (PDP, DEMOS, Ujedinjena Srpska i jedan odbornik Socijalističke partije), dok je šest odbornika SNSD-a bilo suzdržano. Prethodno su odbijeni amandmani Kluba odbornika SNSD-a na ovaj cjenovnik prema kojima je, između ostalog, traženo da Grad izdvoji pola miliona KM mjesečno za javni prevoz.

Gradonačelnik je zadovoljan.

Kaže spasio je javni prevoz i bez SNSD-a.

“To je važno da kažemo, da smo uspjeli da sačuvamo funkcionisanje javnog prevoza bez SNSD-a, te da ne moramo svaki mjesec da damo pola iliona KM, ne zato što ne želimo, nego zato što nemamo odakle. Sa ekonomske strane mi smo uspjeli ono što je značajno za Banjaluku. SNSD je predložio amandmane na ovu odluku, kojim su tražili sredstva koja mi nemamo. Ipak, važno je reći da će i ovaj put Grad preuzeti 80 odsto tereta na sebe, a imaćemo javni prevoz, neće stati. Preuzećemo teret postkupljenja na sebe za studente, srednjoškolce i penzionere. To je suština”, rekao je gradonačelnik Banjaluke na konferenciji za novinare.

autor:faktormagazin, foto:faktormagazin

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.