Do sada dato 88.997 vakcina protiv virusa korona

Do sada dato 88.997 vakcina protiv virusa korona

Procenat vakcinisanih u Banjaluci nije zadovoljavajući i do sada su zdravstveni radnici Doma zdravlja dali 88.997 vakcina protiv kovida 19, rečeno je Srni u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

 

Riječ je o vakcinama različitih proizvođača koje su date u periodu od 10. marta do 4. novembra.

„Sa obe doze vakcine imunizovano je 42.892 lica, dok je prvu dozu primilo 3.213 lica. Trenutno se u procesu vakcinacije sa jednom ili obe doze nalazi 46.104 lica“, navode iz Doma zdravlja.

U timovima porodične medicine, uključujući i privatne ambulante porodične medicine u Banjaluci registrovano je oko 157.000 lica starijih od 18 godina.

„S obzirom na ukupan broj vakcinisanih i registrovanih lica starijih od 18 godina obe doze je primilo 42.892 lica, što iznosi 27,3 odsto, dok je u procesu vakcinacije trenutno 46.104 lica ili 29,4 odsto stanovništva Banjaluke“, navode iz Doma zdravlja i dodaju da se ovaj procenat odnosi samo na lica koja su vakcinisana u Domu zdravlja u Banjaluci.

Iz ove zdravstvene ustanove navode da, prema podacima Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, procenat vakcinisanih punoljetnjih lica u svim ustanovama koje sprovode proces vakcinacije, u Banjaluci je oko 35 odsto, uz napomenu da nisu uzeta u obzir lica vakcinisana van Republike Srpske.

Iz ove zdravstvene ustanove podsjećaju da su 28. oktobra započeli vakcinaciju trećom /buster/ dozom, koja se može primjenjivati kod lica kod kojih je od davanja druge doze prošlo najmanje šest mjeseci, bez obzira na vrstu vakcine koju su primili.

Od 3. juna se odvija i vakcinacija nepokretnih osoba putem mobilnih timova i do sada je dato 445 doza, a obuhvaćeno je 275 lica.

Iz banjalučkog Doma zdravlja apeluju na građane da se vakcinišu protiv virusa korona.

 

Izvor: SRNA

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.