Doček Nove godine u Banjaluci neizvjestan. Da li će Drašku Stanivukoviću pomoći gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić?

Doček Nove godine u Banjaluci neizvjestan. Da li će Drašku Stanivukoviću pomoći gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić?

Gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, manje od mjesec dana do proslave Nove godine, još ne zna kako će platiti izvođače za doček Nove godine na Trgu Krajine.

Juče, 3. decembra ponovo je pozvao sve zainteresovane da preuzmu dokumentaciju u okviru pregovaračkog postupka bez objavljivanja obavještenja za „Obezebjeđenje usluge organizovanja programa – doček Nove 2022.godine u cilju turističke promocije Banjaluke i privlačenja domaćih i stranih turista“.

Grad je pozvao sve zainteresovane da preuzmu tendersku dokumentaciju, ali u dokumentima koji su objavljeni na stranicima „transparetnog grada“ nisu navedeni ni rokovi do kada se moraju dostaviti ponude.

Gradonačelnik Draško Stanivuković ranije je najavio da će na Trgu Krajine, u novogodišnjoj noći, nastupati Petar Grašo, a 1.1.2022. Ana Bekuta.

Već je jednom poništena Odluka o nabavci vrijedna 80.000 KM+ PDV, jer se niko nije javio na oglas.

Podsjećamo Faktor-a je prvi otkrio da gradonačelnik planira dovesti Grašu i Bekutu na Trg Krajine, ali da Tim gradonačelnika nema rješenje kako pravno i formalno zatvoriti nabavku i iz budžeta Grada plati pomenute izvođače.

Pojednostavljeno, gradonačelnikovi saradnici su zaboravili da treba organizovati doček Nove godine i nisu na vrijeme planirali novac niti su ovu stavku planirali u Programu javnih nabavki za 2021. godinu.

Dodatno su ovu stavku „ubacili“ u Program.

Nakon pisanja Faktora, Grad je posalo saopštenje da će sve biti u redu, pa su nakon nekoliko dana poništili Odluku o nabavci, jer se niko nije javio na oglas.

Posljednjih dana medijima nemušto odgovaraju da prate epidemiološku situaciju u vezi sa korona virusom, a juče su ponovo raspisali nabavku.

Faktor je pisao da je gradonačelnik spreman da plati iz vlastitog džepa 93.600 KM koliko bi ukupno trebalo da košta doček, ali se i dalje traže rješenja kako da to plate građani Banjaluke.

Upravo bi epidemiološka situacija mogla biti izlaz za gradonačelnika pa da se doček zbog toga otkaže.

Naime, Grad Sarajevo je prije dva dana donio odluku o otkazivanju dočeka Nove godine zbog već dobro poznate situacije, a gradonačelnica Benjamina Karić najavila je da će tih 50.000 KM, koliko su oni planirali izdvojiti za najluđu noć,  biti uplaćeno za nabavku vakcina.

Možda će i gradonačelnik Draško Staniivuković poslušati „svoju prijateljicu“ pa donirati novac od dočeka Nove godine i tako prikriti bruku da nisu bili u stanju na vrijeme planirali nešto što se dešava svakog 31. decembra.

autor: Faktor foto: FB

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.