Pucao na biciklistu, mislio da je ZEC

Pucao na biciklistu, mislio da je ZEC

Biciklista je nakon incidenta pao s bicikla i bila mu je potrebna hitna medicinska pomoć na mjestu pucnjave, a lokalni mediji navode da njegove povrede nisu opasne po život i da je oporavak u toku

Biciklista u Španiji je pogođen iz sačmarice nakon što je lovac pucao na njega, tvrdeći da je biciklistu zamijenio za zeca, prenosi Bajk magazin.

Medicinskim pregledom utvrđeno je da su kuglice iz patrone koju je ispalio lovac bile zabijene i u leđa bicikliste.

Incident se dogodio dok je biciklista bio na vožnji u ruralnom području Orgegia, u Alikanteu, na jugu Španije.

Biciklista je nakon incidenta pao s bicikla i bila mu je potrebna hitna medicinska pomoć na mjestu pucnjave, a lokalni mediji navode da njegove povrede nisu opasne po život i da je oporavak u toku.

„Biciklista se vozio kroz Monte Orgegiu – koja je ruralno područje, ali vrlo blizu urbanog središta Alikantea i naseljenih područja – kada je ugledao dva lovca.

Dok je prolazio pored njih, ustrijelio ga je treći lovac koji je policiji rekao da je zamijenio kretanje biciklista kroz prirodu za kretanje zeca.

Kada je u njega ispaljen hitac, biciklist je ipak uspio nazvati 112 kako bi pozvao hitnu pomoć i policiju, a obje službe su izašle na mjesto događaja“, navode tamošnji mediji.

Lovac je identifikovan, a utvrđeno je da su njegovo oružje i lovačke dozvole bile u redu, iako policija još uvijek pokušava prikupiti činjenice kako bi utvrdili može li kaznena istraga dovesti do optužbi za nesmotrenost.

Dežurni sud u regiji i nacionalna policija će odlučiti je li potrebna istraga zbog navodne nepromišljenosti.

autor: Agencije foto FB

 

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.