Ilić: Stanivuković odluke Skupštine koristi selektivno, šta mu se ne sviđa gurne na stranu

Ilić: Stanivuković odluke Skupštine koristi selektivno, šta mu se ne sviđa gurne na stranu

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić kaže za ATV da razlog zbog kojeg penzionerima nije isplaćena obećana pomoć je taj što je riječ o prijedlogu SNSD-a.

„Jedna od politika SNSD-a je bila da našim penzionerima pokušamo na neki način olakšati funkcionisanje. Ako uzmemo godinu iza nas gdje smo obezbijedili novac za porodilje, zdravstvene radnike i još određene kategorije, ove godine smo htjeli da penzionerima kroz umanjenje računa za električnu energiju u vidu 100 KM na neki način olakšamo njihovo funkcionisanje. Tako nešto je usvojeno u Skupštini grada u sklopu amandmana i postalo dio budžeta. Obezbijedili smo finansije za tako nešto i smatrali smo da onda kada se završi priča oko Skupštine, usvoji Budžet, da ćemo moći ući u realizaciju nečega ovakvog. Međutim, naišli smo na veliki otpor gradske administracije zbog toga što je nešto ovako predložio SNSD.

Kao što smo podržali politike za koje smatramo da su dobre, a stigle su od Stanivukovića, isto smo očekivali i da se ispoštuje i ono što mi tražimo, rekao je Ilić za ATV i poručio:

„Sve odluke Skupštine se koriste selektivno od strane gradonačelnika. One koje mu se dopadaju izvrši ih, a one koje mu se ne dopadaju stavlja ih sa strane“, kaže Ilić.

On poručuje da je Skupštinska odluka jasna i novac će biti uplaćen na račun Elektrokrajine.

„Imali smo zahtjeve gradonačelnika da se nešto uradi i kroz Vodovod ili neka druga preduzeća. Mi nemamo povjerenja u njega kada je to u pitanju. Vodovod je preduzeće koje kontroliše Stanivuković i pokazali su veliki broj nespretnosti i nestručnosti“, kaže Ilić i poručuje da će istrajati u ovoj odluci.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka poručuje da bi bilo smiješno razgovarati o budućim planovima, da se pojedine stvari do sada nisu realizovale.

(Izvor: AT

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.