I „Cepter“ bi kulu u srcu Banjaluke

I „Cepter“ bi kulu u srcu Banjaluke

Gradonačelnik Draško Stanivuković razgovarao je sa predstavnicima kompanije „Cepter“ i svjetski poznatim arhitektom Hani Rašidom o novom izgledu centralnog dijela grada.

-Banjaluka dobija prvo idejno rješenje hotela „Palas“ nakon nekoliko decenija, a sve to uz pomoć svjetski poznatog arhitekte Hani Rašida i kompanije „Cepter“. Tako da na ovaj način nastavljamo sa realizacijom svega onoga što smo dogovorili na sastanku koji je nedavno održan u Gradskoj upravi – rekao je gradonačelnik.

On je istakao da će uskoro biti predstavljeno kompletno idejno rješenje hotela „Palas“, kao i idejna rješenja vidikovca na Banj brdu, najvećeg gradskog parka, mosta u Česmi i novi izgled prostora „Akvane“.

-Mi Banjaluku gledamo onakvu kakva bi trebalo da bude u decenijama koje su pred nama – zaključio je gradonačelnik.

U samo desetak dana, u samom centru Banjaluke, gradonačelnik je najavio gradnju nekoliko višespratnica koje će ugroziti ionako zagušen saobraćaj u centru grada.

Kako je pisao Faktor, u takozvanoj „rupi“, gradonačelnik je sa investitorom dogovorio gradnju dvije kule od po 11spratova.

I idejno rješenje za Palas, za sada, predviđa višespratnicu.

Ako se tome doda i buduće rješenje za nekadašnje Kino „Kozara”, centar Banjaluke biće bogatiji za nekoliko višespratnica.

Sa druge strane, nisu planirane nove i šire saobraćajnice koje bi mogle da „iznesu” ovaj gradonačelnikov plan.

autor: Faktor  foto. FB Draško Stanivuković

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.