„Od danas sam i ja Banjalučanin“

„Od danas sam i ja Banjalučanin“

Predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću dans je uručen ključ Grada Banjaluka s Poveljom počasnog građanina.

Ovo je jedno on najvećih priznanja koje sam ikada dobio, postajem dio grada kraj vječnog Vrbasa, deo velike i slavne istorije“, rekao je  Vučić na Svečanoj akademiji, povodom obelježavanja Dana grada.

Naglasio je da je Banjaluka ostala „najvažniji srpski grad uz Beograd“.

„Takav grad u kojem je za svakoga ima mjesta uspevao je da uvijek izvuče najbolje od onih koji u njemu žive. Danas je ispred mene stavljena velika obaveza, da budem od onih koji će Banjaluci nešto donijeti i dati, svu podršku, svu ljubav, da mogu da kažem da sam kao i vi Banjalučanin“, rekao je Vučić.

A biti Banjalučanin je, kaže, i znati da je ovo grad svih, grad razlika.

Vi ste, bez obzira na vaše razlike, jednoglasno donijeli odluku da mi date ovo priznanje i zbog toga sam jako srećan. Da nije ovoliko kamera, verovatno bih joj uspešnije pokazao svoje emocije“, rekao je predsjednik Srbije.

Banjaluka mora, naveo je, da bude primjer i dokaz da ljudi različitih vjera i nacija mogu da žive zajedno i stvore zajedničku budućnost bez ratova i krvi.

Pripadnicima srpskog naroda niko ne može da oduzme pravo da imamo zajednički jezik i pismo i da zajednički brinemo za budućnost“, ističe Vučić.

Kazao je i da niko ne treba da umre zbog vjere i nacije te da „budućnost zahtjeva kolevke i život, previše je grobova.“

„Primio sam nekoliko priznanja, različitih, na koje sam ponosan. Dobio sam ključeve mnogih gradova u Srbiji i regionu, ali moram da budem iskren, ne pamtim da sam bio toliko uzbuđen kada dobijam ključeve nekog grada, kao danas. Od danas i ja sam Banjalučanin“, rekao je Vučić, kojem je priznanje uručio prvi čovjek Skupštine Grada Mladen Ilić.

Na svečanoj akademiji prikazan je film o predsjedniku Vučiću, kao i pomoći Srbije Republici Srpskoj u borbi protiv korone.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.