Stanivuković najavio da će ubrzo biti raspisana nabavka za početak gradnje Centralnog spomen – obilježja

Stanivuković najavio da će ubrzo biti raspisana nabavka za početak gradnje Centralnog spomen – obilježja

Gradonačelnik Draško Stanivuković najavio je da će ubrzo biti raspisana javna nabavka za izgradnju Centralnog spomen-obilježja poginulim i nestalim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, na koji se čeka skoro tri decenije.

-Raspisujemo javnu nabavku za početak gradnje Centralnog spomen – obilježja. Nikad nismo došli na takav korak – poručio je gradonačelnik.

Ukoliko se proces nabavki okonča kako je predviđeno, već u junu bi mogla početi gradnja.

-To je pred početak ljeta i realno je da naredne godine bude završeno Centralno spomen-obilježje – naveo je gradonačelnik.

Podsjećamo, prošlog mjeseca donesen je regulacioni plan čime su stvoreni preduslovi za gradnju Centralnog spomen-obilježja na lokaciji Krašovog parkinga.

Kako je ranije istaknuto, gradsko centralno spomen-obilježje, koje Banja Luka čeka duže od tri decenije biće javni simbol na kojem će građani moći odati počast, razmišljati i učiti o hrabrosti i žrtvi poginulih i nestalih boraca, zahvaljujući kojima danas Republika Srpska i grad uživaju u svojoj slobodi i ravnopravnosti.

Predviđeno je da ovaj značajan projekat gradnje Centralnog spomen-obilježja zajednički realizuju Grad Banja Luka i Vlade Republike Srpske.

autor:banjaluka.net

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.