SVI HOĆE „FAJZER“: Samo jedna osoba odabrala „Astra zeneku“

SVI HOĆE „FAJZER“: Samo jedna osoba odabrala „Astra zeneku“

Na vakcinalnom punktu na Banjalučkom velesajmu vakcinisana su 904 lica, rečeno je Srni u banjalučkom Domu zdravlja.

Iz ove zdravstvene ustanove istakli su da je juče, od 904 ukupno vakcinisanih lica, prvom dozom „fajzera“ vakcinisano 581 lica, a „astra zenekom“ dva lica, dok je revakcinisano drugom dozom „fajzera“ 318, „astra zenekom“ jedno lice, a vakcinom „sinofarm“ dva lica.

„Proces masovne imunizacije protiv kovida 19 protiče prema predviđenom planu“, naveli su iz Doma zdravlja.

Iz ove ustanove podsjetili su da na Banjalučkom velesajmu od danas do subote, 14. avgusta, neće biti organizovana „Otvorena vrata“ za vakcinaciju protiv virusa korona prvom dozom, već se vršiti revakcinacija stanovništva uz prethodno pozivanje.

Vakcinacija se nastavlja na punktovima u seoskim i prigradskim ambulantama porodične medicine, gdje je od ponedjeljka, 9. avgusta, ukupno vakcinisano 219 lica.

Iz Doma zdravlja navode da je u seoskim i prigradskim ambulantama u ponedjeljak, 9. avgusta, vakcinisano 88 lica, u utorak 63 lica, a juče 68 lica.

„U seoskim i prigradskim ambulantama od 26. jula do 11. avgusta vakcinisano je 818 lica“, navode iz banjalučkog Doma zdravlja.

Prema ranijem rasporedu, danas će se vakcinacija obavljati u ambulanti porodične medicine Agino Selo, a sutra u ambulantama porodične medicine Borkovići i Bronzani Majdan.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.