Ković, Dikić,Petronijević… OBA BIH očigledno ima spisak nepoželjnih SRBA?

Ković, Dikić,Petronijević… OBA BIH očigledno ima spisak nepoželjnih SRBA?

U posljednjih nekoliko dana trojici Srba zabranjen je ulazak u BiH.

Riječ je o profesoru Milošu Koviću, penzionisanom policijskom generalu Bratislavu Dikiću i advokatu Goranu Petronijeviću.

Sve trojici je Graniična policija BiH, prilikom regularnog ulaska u BiH, saopštila da ugrožavaju bezbijednost BIH te da im je zabranjen ulazak.

Vraćeni su u matičnu zemlju, Srbiju.

Nakon ova tri slučaja i više je nego jasno da postoji spisak nepoželjnih državljana Srbije koji više ne mogu ući u BiH.

Ko je i kad pravio spisak, ko je donio odluke i na koji način je provedena procedura za sada se ne zna ali je isvjesno da se neće završiti na ova tri slučaja.

Iz Granične policije BIH nemušto saopšatavaju da oni u suštini rade tehnički posao.

Ko je i kad pravio spiskove znaju u Obavještajnoj agneciji BiH koja je , očigledno pokazala, da je otuđeni centar moći.

General Dikić je juče sa granice BiH vraćen u Srbiju zbog evidencije u registru o strancima, koji popunjava i vodi Služba za poslove sa strancima, kako su rekli u Graničnoj policiji BiH.

Goran Petronijević kaže da je sa porodicom i prijateljima krenuo na Jahorinu ali da je na granici dobio neko rješenje, koje je odbio da potpiše, a u kojem piše „da je opasnost za javni poredak, za bezbjednost države BiH, zdravlje, međunarodne odnose…“.

„Znam zbog čega se ovo desilo. Konkretno zbog mog učešća u radu i promociji komisije o Srebrenici Gideona Grajfa i ostalih. Nastaviću to da radim. Bio sam sa Stivenom Mejerom, Gideonom Grajfom, gde god su me pozvali, ja sam otišao. Tu nije ništa sporno“, rekao je Petronijević.

Bez obzira na razloge, neko bi zvanično saopštiti ko je i kad donio oluku, proveo proceduru i koliko takvih llica ima na spisku.

autor: fakrormagzin,ba, foto:faktormagzin.ba

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.