Muderis i imam pozivaju na rat

Muderis i imam pozivaju na rat

Muderis i imam pozivaju na rat.

Od streljana i lovačkih društava pravite vojsku – nova je ratnohuškačka poruka iz drugog entiteta.

I gle čuda, riječi su to predstavnika Islamske vjerske zajednice. Latili bi se ponovo oružja muderis Nezim Halilović i imam Harun Hodžić. Inače, dobro poznati i kao komandanti u IV i zloglasnoj VII muslimanskoj brigadi. Muderis je čak i odlikovan najvišim odličjima tzv. Armije BiH. Dvojac je učestvovao na, kako su je nazvali, vjersko-domoljubnoj tribini u Zenici, a povodom dešavanja u Gazi.

Umjesto vjere i patriotizma, stigao je poziv na rat.

„Imamo puno streljačkih klubova, obučimo sve do jedno naše dijete da se bavi sportom streljaštvom. Po zakonu. Bez ikakvih ambicija da nekome prijetimo, ali samo s jednom ambicijom, da nam se ne ponovi Gaza. U našim lovačkim udurženjima istjerajte s predsjedničkih mjesta one koji ‘loču’ alkohol, a dovedite penzionisane i razvojačene službenike Armije BiH, neka od svake lovačke družine naprave formaciju koja je spremna braniti vaše mjesto kao što brane lovočuvari“, rekao je imam Harun Hodžić.

„Nikome ne smijemo vjerovati, a da se možemo osloniti samo na Gospodara svjetova i na naše vlastite resurse. Naš biološki potencijal i materijalno-tehnička sredstva koja su nam nadohvat ruke. Ono što je naše“, kaže muderis Nezim Halilović.

Dok izmišlja priče o kampovima u Republici Srpskoj, ovakve stvari u svom dvorištu ministar odbrane očigledno ignoriše. Zukan Helez danas nije odgovarao na naše pozive. Zato jeste federalni ministar unutrašnjih poslova. I njemu, čini se, manjka informacija u oblasti za koju je nadležan.

„Država BiH ima svoju vojsku, ima svoju policiju, sve ostalo je neozbiljno“, rekao je ministar unutrašnjih poslova FBiH Ramo Isak.

I tako, izgleda Isak ne zna da nije BiH ta koja ima policiju, imaju je entiteti, jedne je i sam ministar. I dok on tvrdi da prvi put čuje za ove informacije, bezbjednjaci podsjećaju da već duže vrijeme iz Islamske vjerske zajednice BiH dolaze radikalni pozivi.

„Bilo kakvo pozivanje na formiranje vojnih formacija i upotreba vojničke terminologije u njihovim izjavama gdje kažu da trebaju se osloniti na vlastita materijalno-tehnička sredstva, to je izraz koji potiče iz vojne terminologije. Dovoditi to u vezu sa lovačkim udruženjima i streljačkim klubovima može nanijeti veliku štetu i onom dijelu lovačkih udruženja, ali i streljačkih klubova koji su zaista formirani sa osnovnim smislom da rade neke druge aktivnosti, a ne da se dovode u bilo kakvu vezu sa ratom. Tako da je ovo jedna vrlo opasna, vrlo zapaljiva izjava, koja ne smije proći nezapaženo u Republici Srpskoj i u samoj BiH“, rekao je dekan Fakulteta za bezbjednost i zaštitu Slobodan Župljanin.

Logično bi bilo da ovakvi ljudi budu procesuirani. Ipak, vodeći se primjerima koji stižu iz drugog entiteta od ranije, naučili smo da gdje BiH počinje, tu logika završava.

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.