NA SNAZI NOVE MJERE Ograničenja brzine i oduzimanje vozila treba da povećaju bezbjednost u Sarajevu

NA SNAZI NOVE MJERE Ograničenja brzine i oduzimanje vozila treba da povećaju bezbjednost u Sarajevu

Vlada Kantona Sarajevo (KS) je na pres konferenciji nakon današnje vanredne sjednice obrazložila nove mjere koje je donijela u cilju osiguranja što veće bezbjednosti u saobraćaju.

Zamjenik premijera KS Emir Dedović, koji je vodio sjednicu u odsustvu premijera Nihada Uka rekao je da će jedan dio mjera biti implementiran hitno, a jedan dio mjera dugoročno.

– Daćemo podršku kao Vlada i pitati naše institucije i organe, policiju, MUP i strukture i Tužilaštvo: Da li u ovom trenutku imaju sve potrebno na raspolaganju kako bi ovaj slučaj završili i spriječili ono što bi se moglo u skorije vrijeme desiti? Uspjeli smo dobiti relevantne informacije šta se desilo kobnog dana i određeni dio prijedloga šta bi institucije KS mogle poduzeti u ovom periodu – naveo je Dedović.

Dedović je dodao da će se hitno implementirati mjere koje se odnose na policiju.

– Policija je počela određene stvari već juče raditi i spriječiti dio stvari koje su u njihovoj nadležnosti. Donijeli smo kao prvu mjeru pojačan policijski nadzor na svim trenutnim raskrsnicama od 19 do 7 ujutro. Od prvog juna završavamo proceduru za 195 novih policijskih službenika koji će dati podršku trenutnim jedinicama – dodao je Dedović.

Dodao je da je još jedna od mjera koja će se hitno implementirati i pojačana kontrola i podrška u automobilima i presretačima koji registruju one koji prekorače brzinu, da pomognu policijskim službenicima i kamerama.

– To je mjera koja će pomoći dok ne prekrijemo grad kamerama onako kako treba – istakao je Dedović.

Jedna od mjera koja je najviše interesovala javnost je ona da se završe i otklone prepreke koje su danas prisutne, da se trajno oduzme vozilo prekršiocima ovih mjera.

MUP KS pojačao represivne i preventivne mjere u sigurnosti u saobraćaju.

– Mi smo konstatovali gdje su prepreke u sistemu da to završimo i daćemo rokove da to što prije završimo i da oni koji koriste automobil nikad više ne mogu biti u prilici da imaju to vozilo na raspolaganju. Naredna stvar je da ćemo povećati kazne koje se izriču za saobraćajne prekršaje i to u proceduri koja je neophodna za to – ističe Dedović.

Na kraju je naveo da će se ići na pokretanje procedure za smanjenje brzine u naseljenim dijelovima Sarajeva.

– U što kraćem roku, sa 40 na 30 km/h i sa 60 na 50 km/h – zaključio je on, piše Klix.

Autor:srpskainfo.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.