Dodik: Ukinuti odluke Šmita u roku od 7 dana

Dodik: Ukinuti odluke Šmita u roku od 7 dana

Ukinuti odluke Šmita u roku od 7 dana.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će zatražiti da se ukinu sve odluke Šmita u roku od 7 dana.

„Predložiću da se od strane kolonijalne uprave ponište sve odluke lažnog Šmita u roku od 7 dana“, rekao je Dodik.

Dodik je rekao da će iznijeti niz drugih zahtjeva, a da, ukoliko se oni ne ispoštuju da Republika Srpska obustavi i da se ne vraća u sistem odlučivanja u BiH.

„Takođe, predlažem da se raskine partnerstvo sa partijama iz FBiH“, rekao je Dodik.

„Da ukoliko se to ne uradi da naši predstavnici zakažu Parlamentarnu skupštinu BiH i da ta Skupština proglasi ništavnim odluke lažnog Šmita, da zabrani organima BiH primjenu tih odluka. Da proglasi sajt OHR nezakonitim mjestom objave odluka i akata. Da Parlamentarna skupština zabrani Službenom glasniku BiH da objavljuje akte stranaca i njihovih organizacija“, rekao je Dodik i dodao:

„Nakon toga na istoj sjednici da se donese Izborni zakon BiH sa svim tehničkim poboljšanjima koji bi se primjenjivao odmah u ovim izborima i razvlastio Centralnu izbornu komisiju kao paradržavni institut i organizacija i da se na taj način stvar relaksira i da se CIK svede na ono što on zaista jeste“.

Dodik je rekao da će predložiti i mjeru da Narodna skupština Republike Srpske donese zaključak da obaveže Vladu da napravi sveobuhvatni program mjera i aktivnosti usmjerenih ka modernizaciji Policije Republike Srpske.

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.