Bošnjaci nastavili po starom, i dalje koče imenovanja

Bošnjaci nastavili po starom, i dalje koče imenovanja

Bošnjački ministri u Savjetu ministara zaustavili su raspisivanje konkursa za imenovanje direktora Uprave za indirektno oporezivanje BiH (UIO), a i dalje je na čekanju potvrda smjene Miloša Lučića sa pozicije ministra za ljudska prava i izbjeglice, što ukazuje da je na pomolu nova blokada u procesu imenovanja na nivou BiH, piše „Glas Srpske“.

Banjalučki list podsjeća da je Miri Džakuli istekao mandat na mjestu direktora UIO, te ocijenjuje da bi nova blokada mogla da se odrazi i na druga pitanja.

Obavještenje o isteku mandata direktora UIO BiH i pokretanju procedure za izbor i imenovanje novog bila je jedna od tačaka na dnevnom redu sjednice Savjeta ministara prošle sedmice, ali je po njenom završetku saopšteno da nije postignut konsenzus o raspisivanju konkursa za tu poziciju.

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija potvrdio je „Glasu“ da su protiv glasali Bošnjaci.

„Oni tvrde da nema konsenzusa o tome kome će pripasti to mjesto. Sigurno je da ćemo nastaviti pregovore“, rekao je Tegeltija i podsjetio da je ovo imenovanje dugo u blokadi i da nema veze sa ostalim dešavanjima.

Predsjedavajući Srpskog kluba u Predstavničkom domu parlamenta BiH Nenad Stevandić rekao je da u UIO, od kada postoji, Srbin nije bio na mjestu direktora.

Problemi su prisutni, kako podsjeća „Glas“, i u postpuku imenovanja čelnika u Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji, jer SDA insistira da i dalje direktor bude Osman Mehmedagić, uprkos aferama.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.