Čega se pametan stidi, budala se ponosi… ili koga otvoreno podržava Kristijan Šmit

Čega se pametan stidi, budala se ponosi… ili koga otvoreno podržava Kristijan Šmit

Kristijan Šmit, govoreći pred Savjetom bezbjednosti UN-a otvoreno je podržao gradonačelnika Banjaluke  Draška Stanivukovića, gradonačelnika Sarajeva Benjaminu Karić i Mostara Maria Kordića. 

“Imamo ohrabrujuće primjere žena i muškaraca, političara mlađe generacije koji preuzimaju odgovornost recimo gradonačelnicu Sarajeva, gradonačelnika Banjaluke, Mostara. Gradonačelnica Sarajeva je posebno opredjeljenja pitanju pomirenja i naravno na taj način se može doprinijeti boljoj budućnosti zemlje“, naveo je Šmit.

Podsjećamo da pomirenje po Benjamini Karić znači da se na mjestu stradanja sarajevskih Srba na Kazanima ne pominje nacionalnost ubijenih, niti ko su ubice.

Da nije željela da skine tablu sa Vijećnice u Sarajevu na kojoj piše srpski agresor, da je katolicima u Sarajevu čestitala Božić kao „kalendar“…

U sve se umiješao i Draško Stanivuković sa svojim estradno-političkim pristupom u odnosima sa Benjaminom Karić pa je ostalo zapamćeno fotografisanje po Sarajevu i Banjaluci koje nije donijelo ništa dobro osim „poena“ međunarodne zajednice za mladog gradonačelnika.

Gradonačelnik Draško Stanivuković najavio je i da će razgovarati sa Kristijanom Šmitom iako je zvaničan stav Republike Srpske da ga ne priznaje kao Visokog predstavnika.

Čak su juče u Savjetu bezbjednosti UN-a Kina i Rusija upozorile da njegov izbor nije legitimno potvrđen u Ujedinjenim nacijama.

Draško Stanivuković primio Benjaminu Karić: Posjeta od istorijskog značaja - N1

Šta misle o „pohvalama“ mladih BH lavova pred Savjetom bezbjednosti UN-a, pokazali su i čitaoci portala BN televizije, koja je tradicionalno naklonjena Stanivukoviću i „pomirenju“ koji promoviše Šmit.

Ni jedan pozitivan komentar na ovu izjavu Šmita, a još je i zanimljivo što prvi put BN portal, za Šmita nije korstio termin „visoki predstavnik u BiH“.

autor:faktormagazin, foto:faktormagzin/n1

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.