Članovi živjeli i u BiH: Uhapšeni članovi Lev Tahora, pronađena djeca u džungli

Članovi živjeli i u BiH: Uhapšeni članovi Lev Tahora, pronađena djeca u džungli

U Meksiku su uhapšena dvojica pripadnika jevrejske sekte Lev Tahor čiji članovi su početkom godine živjeli i u BiH. Sumnja se na trgovinu ljudima, a djeca i stariji tinejdžeri pronađeni su u džungli.

 

Meksička policija je u petak ujutru uhapsila dvojicu pripadnika Lev Tahora pod sumnjom za trgovinu ljudima i teška seksualna djela, uključujući silovanje, a nakon što su djeca i tinejdžeri pronađeni u džungli sjeverno od Tapachule u državi Chiapas tokom policijske racije.

Polcijsku akciju potvrdilo je izraelsko ministarstvo spoljnih poslova, a kako piše BBC akcija je izvedena sa četveročlanim timom iz Izraela u koji su uključeni i bivši agenti Mosada.

U kompleksu je pronađeno 26 članova, među kojima su Izraelci s dvojnim državljanstvom, uključujući Kanadu, SAD i Gvatemalu, saopštilo je izraelsko ministarstvo spoljnih poslova.

Izraelski izvor povezan s operacijom rekao je da su dječaci i djevojčice brzo odvojeni od ostatka grupe, zbog straha da bi njihovi životi mogli biti ugroženi od članova koji pokušavaju spriječiti njihovo uklanjanje.

Jedno trogodišnje dijete prebačeno je iz imanja u Izrael. Preostali članovi smješteni su u objektu meksičkog ministarstva socijalne zaštite dok se ne donese odluka o tome šta će im se dogoditi, saopštilo je izraelsko ministarstvo spoljnih poslova.

Uhapšeni su Kanađanin i Izraelac, dok su druga dva tražena člana navodno napustila kompleks dva dana prije racije i za njima se traga. Još petoro je privedeno zbog navodnog kršenja imigracionih pravila.

Lev Tahor (hebrejski za čisto srce) je sekta poznata po ekstremističkim praksama i nametanju strogog režima članovima.

Navodno zagovaraju dječije brakove, a imaju oštre kazne čak i za manje prestupe. Od žena i djevojčica od tri godine se u grupi zahtijeva da se potpuno prikriju ogrtačem. Takva pravila su doprinijela da ovu sektu još nazivaju i „jevrejskim talibanima“, a nadimku doprinosi i upečatljiv kodeks oblačenja, piše Klix.

(Foto: BBC)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.