Dodik danas na sastanku sa Erdoanom

Dodik danas na sastanku sa Erdoanom

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas bi trebalo da otputuje u Ankaru gdje će sa predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoanom razgovarati o aktuelnoj situaciji u BiH. Dodik je juče izrazio ubjeđenje da je Erdoan do sad dobijao pogrešne i jednostrane informacije o stanju u BiH.

 

„Želim da mu objasnim da ga smatram velikim liderom velike države i nacije, prirodno zainterosovane za podršku i pomoć, u političkom smislu Bošnjacima, ali sam uvjeren da je on čovjek koji ne želi da radi ništa na teret drugih naroda u BiH i, u tom pogledu, vidim prostor da možemo da razgovaramo“, rekao je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će sa turski predsjednikom razgovarati i o mogućnosti da bude održan sastanak predsjednika Turske, Srbije i Hrvatske sa liderama tri vodeće stranke u BiH s ciljem stabilizacije prilika u BiH.

Dodik je podsjetio da od ranije postoji inicijativa da predsjednici Turske, Srbije i Hrvatske – Erdogan, Aleksandar Vučić i Zoran Milanović, zajedno sa liderima tri vodeće stranke u BiH postignu dogovor koji će obezbijediti napredak BiH.

On je ocijenio da je Erdogan čovjek koji nije spreman da učini u BiH bilo šta što bi bilo štetno za Srbe i Hrvate.

„On je uvijek za dogovor i zato imam povjerenje. Zato i odlazim u Tursku da mu dodatno objasnim situaciju, a ne da se ponašam kao Bakir Izetbegović koji ne želi dijalog“, dodao je Dodik.

Dodik je istakao da cijeni Erdogana, da vjeruje u njegovu objektivnost i da će na sastanku ponovo inicirati razgovor, te da se nada da će to i Erdogan podržati.

 

Izvor: SRNA

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.