MAZALICA:  Trivićeva je protiv srpskog jedinstva

MAZALICA: Trivićeva je protiv srpskog jedinstva

 Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica izjavio je Srni da je Jelena Trivić najglasniji megafon protiv inicijativa i okupljanja za Republiku Srpsku, protiv srpskog jedinstva i snage srpskog glasa u Sarajevu, te sve što ona radi na kraju dana se pokaže da je u interesu sarajevske sećije.

 

„Tako i njena posljednja izjava, radosno dočekana u sarajevskim medijima, nema ama baš nikakav cilj nego bljutavo i otužno vrijeđanje Milorada Dodika, koji je Gabrijelu Eskobaru prenio upravo ono što svih ovih sedmica, mjeseci i godina govori u javnosti“, rekao je Mazalica.

Upitan da prokomentariše objavu Trivićeve na Fejsbuku u kojem je iznijela niz neosnovanih uvreda na račun srpskog člana Predsjedništva, zamjerivši mu i što je sastanak sa Gabrijelom Eskobarom održan u zgradi Predsjedništva BiH u Sarajevu, a ne u Banjaluci, Mazalica je rekao da je za Jelenu Trivić problem što se razgovor desio u Predsjedništvu, gdje je Dodiku zapravo radno mjesto, a ne u Banjaluci.

„Da se razgovor desio u Banjaluci, Trivićeva bi i na to imala zamjerku. Ali nema zamjerku što je Eskobar njene kolege opozicionare pozivao telefonom i nagovarao da rade protiv Dodika, što su i svesrdno činili“, ukazao je Mazalica.

On je ocijenio da je krajnje opasno u toj izjavi, inače punoj otrcanih fraza i opštih mjesta da se, kako je rekla, „Dodik kocka onim nadležnostima i institutima koje Srpska ima i koji joj daju elemente entitetske državnosti“.

„Sa čim se to Dodik kocka i koji su to instituti? Da nije riječ možda o entitetskom glasanju, snažnoj većini od četiri od pet delegata kluba Srba u Domu naroda, o vetu srpskog člana Predsjedništva? Onom vetu kojeg Trivićeva nikad nije podržala, i koja je svaki put svojim glasanjem u Narodnoj skupštini poručila Željku Komšiću i Šefiku DŽaferoviću da su dobro uradili što su preglasali Dodika“, istakao je Mazalica.

On je upitao šta je Dodik pogrešno uradio i kada su on i SNSD zloupotrijebili ove mehanizme, radeći protiv interesa Republike Srpske?

„Statuse Jelene Trivić doživljavam kao „letke koje nam iz aviona bacaju sarajevski politički krugovi i strane ambasade“, tako da bi u skorijoj budućnosti trebalo očekivati sljedeće napade upravo na ove „elemente entitetske državnosti“, kako ona kaže. Trivićeva im je upravo dala opravdanje“, konstatovao je Mazalica.

Izvor: SRNA

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.