Dodik i Lavrov: STRIKTNO POŠTOVANJE DEJTONSKOG SPORAZUMA

Dodik i Lavrov: STRIKTNO POŠTOVANJE DEJTONSKOG SPORAZUMA

Ministar vanjskih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov razgovarao je danas telefonski sa srpskim članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom, kojom prilikom je potvrđena zajednička opredijeljenost za striktno poštovanje Dejtonskog sporazuma o Bosni i Hercegovini.

Iz Ambasade Rusije u BiH saopšteno je za „Nezavisne“ da su sagovornici podvukli opredijeljenost za suzbijanje sve prisutnijih pokušaja da se principi sadržani u sporazumu i odobreni od strane Vijeća sigurnosti UN-a preinače kako bi odgovarali EU i NATO-u i na štetu naroda Republike Srpske.

„Obavljena je razmjena mišljenja o implementaciji dogovora nastalih nakon sastanka predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina i Milorada Dodika u Moskvi u decembru 2021. godine. Zacrtani su koraci za intenziviranje napora u tom pravcu“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su „detaljna razjašnjenja ruske strane u vezi sa situacijom oko Ukrajine, razlozima relevantnih odluka koje je donijelo rukovodstvo Rusije primljena sa razumijevanjem“.

autor:nezavisne/faktormagzin.ba, foto: ustupljena fotogorafija

Share

2 komentara na “Dodik i Lavrov: STRIKTNO POŠTOVANJE DEJTONSKOG SPORAZUMA

  1. Ma dogovarali se kako da Dodik nešto plati jer Rusi više ne mogu ništa naplatit ili platit, Lavrov mu obećao smještaj jer i njemu je kraj.Slava Ukrajini🇺🇦, Slava herojima 💙💙💛💛

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.