DPS traži smjenu Mandića zbog Dodika?!

DPS traži smjenu Mandića zbog Dodika?!

DPS traži smjenu Mandića zbog Dodika?!Na insistiranje predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića, šef poslaničkog kluba Pokreta Evropa sad (PES) Vasilije Čarapić povukao je prijedlog da se Inicijativa dijela opozicije, predvođene DPS-om o smjeni Mandića, skine sa dnevnog reda današnjeg zasedanja.

To znači da će poslanici danas ipak razmatrati Inicijativu dijela opozicije o smjeni Mandića, što je prva tačka dnevnog reda.Predsjedništvo najveće opozicione  stranke, Demokratske partije socijalista (DPS) donijelo je odluku da pokrene inicijativu za smjenu Andrije Mandića sa mjesta predsjednika Skupštine Crne Gore.

To je, odlučeno na sjednici održanoj 27. februara, a DPS je polovinom januara najavio da će podnijeti inicijativu za smjenu Mandića čim, kako su tada naveli, procijene da postoji šansa za njenu realizaciju.

DPS traži smjenu Mandića zbog Dodika?!

Slučajno ili ne, odluka je donijeta isti dan kada je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik došao u posjetu Crnoj Gori a domaćin mu je bio upravo Mandić, a što je izazvalo svojevrsnu histeriju na tamošnjoj političkoj sceni, u kojoj su najglasniji bili upravo funkcioneri DPS-a.

U januaru je inicijativa DPS za smjenu Mandića najavljena zbog isticanja trobojke u svom kabinetu kada je ugostio mitropolita crnogorsko primorskog Joanikija u Skupštini, što DPS tumači da predsjednik parlamenta radi za interese druge države.

Mandić je tada rekao da ne zna otkud tolika mržnja prema trojbojci i dodao da je Poslanički klub Za budućnost Crne Gore u svoje prostorije unijeti trobojku.

autor: Faktormagazin / http://glassrpske.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.