Draško Stanivuković lobira da se GLASA sa Ivana Begića – Jelena Trivić dvostruko nepoželjna za gradonačelnika Banjaluke?!

Draško Stanivuković lobira da se GLASA sa Ivana Begića – Jelena Trivić dvostruko nepoželjna za gradonačelnika Banjaluke?!

Za Draška Stanivukovića ne postoji dilema koga će on i ekipa podržati na predsjedničkim izborima u Republici Srpskoj. Biće to Ivan Begić sa kojim i dalje ima prijateljske odnose. Takva uputstva dobili su svi članovi biračkih odbora, koje kontroliše predsjednik Gradskog odbora PDP-a Banjaluka. Taj inženjering ne sviđa se predsjedničkom kandidatu Jeleni Trivić, koja se na zlu sudbinu požalila Branislavu Borenoviću, međutim i on tvrdi da nije baš kadar da Stanivukovića smete i namjerama.

Rat u završoj fazi

Bilo je ponovo teških riječi između dva suprotstavljena tabora u PDP, a sukob je kulminirao kada je brat Jelene Trivić fizički pokušao da ućutka Stanivukovića.

Igor Tešić je u brk skresao Stanivukoviću ono što svi jasno vide – da gradonačelnik nema namjeru da pomogne Jeleni Trivić i da se do sada bavio ličnom kampanjom i napadima na Vladu Đajića.

„Nije ovo kampanja za gradonačelnika, već za izbor Jelene Trivić, koju čak i ne pominješ na skupovima koje organizuješ“, kazao je Tešić.

Vrve od izdaje

Za one koji pomno prate dosadašnji tok kampanje i nije iznenađenje to što Stanivuković ne pominje Jelenu Trivić, već da to u većini slučajeva ne čini ni predsjednik Branislav Borenović.

Suočena sa „izdajom“, predsjednički kandidat PDP-a se uglavnom „kači“ za SDS pa je i u toj stranci došlo do svojevrsnog gunđanja zbog padobranaca iz „bratske” stranke.

Mi sve organizujemo, platimo, napravimo agendu događaja i onda nekoliko sati pred sam miting na njemu se niotkuda pojave kandidati iz PDP-a.

Još se pamti događaj iz Rogatice kada je kandidat PDP-a Goran Amović na skupu SDS-a u rodnom mjestu Mirka Šarovića prozvao njegov način odlaska u penziju i ponovno vraćanje u službu.

„Od tada se na skupovima SDS-a od gostiju može obratiti samo Jelena Trivić koja nije još uvijek odgovorila na pitanje, zbog čega PDP i SDS nisu prije izbora napravili koaliciju već na izbore idu samostalno“, kažu iz SDS-a.

NAKON PORAZA – VIJEĆE NARODA

I pored nesvakidašnje prisutnosti Jelene Trivić na skupovima druge partije, izvjesno je da pojedini odbori SDS-a neće poslušati centralu i nju podržati na narednim izborima.

To se prvenstveno odnosi na odbore SDS-a Sokolac, Han Pijesak i Vlasenica, a upitna je i potpuna podrška na Palama i Istočnom Sarajevu.

Rejting predsjedničkog kandidata Jelene Trivić dodatno ruši činjenica da je ona, nakon izbornog kraha, već pronašla poziciju u Vijeću naroda te da se ne brine za nastavak političke karijere.

autor:faktormagzin, tekst je izašao u FM 66 štampanom izdanju od 22.septembra 2022. godine

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.