Jednostavna analiza: Nema fotografije, nema ni sastanka?

Jednostavna analiza: Nema fotografije, nema ni sastanka?

Federalni mediji, kao i opozicija u Republici Srpskoj ističu da se sastanak Dodika i Putina nije dogodio. U prilog tome govore o novinarskim ekipama koje su došle sa Dodikom, ali nije bilo nijedne zajedničke fotografije dva lidera.

Nebojša Vukanović je bio glavni izvor federalnim medijima u širenju vijesti da se Dodik nije ni sastao sa Putinom, nego da je riječ o prevari. On spominje kako na zvaničnoj stranici Rusije Kremlin  nije objavljena vijest da je ovaj sastanak upriličen. Vukanović čak tvrdi kako je Putin, u vrijeme kad aje bilo predviđeno da se održi ovaj sastanak, navodno imao video konfereniciju sa jednim ministrom u ruskoj Vladi.

Sabrali su dva i dva i zaključili da se Putin nije sastao sa Dodikom. O tome piše BHRT, Klix, Oslobođenje i drugi uticajni mediji u FBiH.

Vrlo brzo, sve je demantovao portparol Kremlja Dmitri Peskov. On je potvrdio da se Vladimir Putin sastao sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

„Ne najavljujemo to. Istina je da je Milorad Dodik imao sastanak sa Putinom lice u lice. Bila je to veoma korisna i sadržajna konverzacija“, rekao je Peskov.

Kao odgovor na to zbog čega ovaj događaj nije najavljen, Peskov kaže da su juče imali veliku konferenciju predsjednika Putina. „Zbog toga smo bili u žurbi. Konferencija je bila primarna, naravno“, rekao je Peskov i naglasio da to nikako ne umanju važnost sastanka sa gospodinom Dodikom.

Share

Jedan komentar na “Jednostavna analiza: Nema fotografije, nema ni sastanka?

  1. Cuj ko vodi racuna o Dodiku i Putinu da se covjek zakocene od smijanja vukan i njegova braca bosnjaci iz federacije… umrijece izdajnuk vukan i opozicija od ljubomore na Dodika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.