MANJE UMRLIH: Virus se još ne predaje, potvrđen kod 78 osoba

MANJE UMRLIH: Virus se još ne predaje, potvrđen kod 78 osoba

Republici Srpskoj u posljednja 24 časa registrovano je 78 lica zaraženih virusom korona od 600 testiranih, a prijavljeno je 10 smrtnih slučajeva, saopšteno je iz Instituta za javno zdravsto Srpske.

Preminula su lica srednje i starije životne dobi od kojih su po dvije osobe iz Banjaluke i Teslića i po jedna iz Nevesinja, Dervente, Teslića, Bratunca, Modriče, Istočnog Novog Sarajeva i Gradiške.

Virus korona je potvrđen kod 41 muškog i 37 ženskih lica, od kojih su sedam mlađe, 38 srednje i 33 lica starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, sedam lica je iz Bijeljine, šest iz Kozarske Dubice, pet iz Gradiške, po četiri iz Dervente, Kneževa, Mrkonjić Grada i Čajniča, po tri iz Banjaluke, Višegrada, Gacka, Doboja, Laktaša i Ugljevika.

Po dva lica su iz Zvornika, Kotor Varoša, Novog Grada, Petrova, Prijedora, Teslića, Foče, Han Pijeska i Šipova i po jedno iz Bratunca, Milića, Modriče, Nevesinja, Prnjavora, Srpca, Čelinca i Šamca.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 63.512 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 3.606 lica kod kojih je potvrđen virus korona.

Oporavljenih je 44.893, a testiranih 269.691.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 477 – u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 189, a u ostalim bolnicama 288.

Na respiratoru je 46 lica i to 22 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, a 24 u ostalim bolnicama.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 3.694 lica, a nadzor je završen kod 187.911 lica.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.