MINIRAN TEREN: Požar kod Višegrada, traga se za nestalim Ateljevićem

MINIRAN TEREN: Požar kod Višegrada, traga se za nestalim Ateljevićem

Požar u rejonu planine Veliki Stolac u opštini Višegrad i dalje je aktivan sa smanjenim intenzitom, ali pod kontrolom i tokom dana nije bilo probijanja protivpožarne linije, rekao je Srni direktor Uprave civilne zaštite Republike Srpske Milan Novitović.

On je istakao da tokom dana očekuju da se završi probijanje pristupnog puta za kamione kako bi cisterne sa vodom stigle na požarište poslije podne.

Novitović naglašava da u gašenju požara učestvuje 15 radnika Šumskog gazdinstva „Panos“, kao i pet policajaca iz Policijske stanice Višegrad.

On dodaje da vatrogasci intervenišu i na gašenju šumskog požara koji je zahvatio borovu šumu u širem rejonu Drinskog.

„Požar je na manjoj površini,ali se zbog miniranog terena gasi jedna požarna linija i prati i kontroliše požar“, rekao je Novitović.

Prema njegovim riječima, na području Sokoca vatrogasci su intervenisali u širem rejonu sela Babine na gašenju ponovo aktiviranog šumskog požara, koji je lokalizovan.

Novitović je istakao da je šumski požar na lokalitetu Ravne planine, opština Pale, pod potpunom kontrolom, dogorijeva korjenje pod zemljom, a požarište je pod nadzorom radnika Šumskog gazdinstva.

On je rekao da na području Trebinja nema aktivnih požara.

Novitović je rekao da je juče nastavljena potraga za nestalim Milivojem Ateljevićem.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.