NAKON MJESEC DANA PAUZE: Hospitalizovan prvi teže oboljeli pacijent

NAKON MJESEC DANA PAUZE: Hospitalizovan prvi teže oboljeli pacijent

Kovid bolnica u Bijeljini spremno dočekuje najavljeni novi talas virusa korona, a danas je hospitalizovan prvi pacijent sa težim oblikom ove zaraze nakon više od mjesec dana pauze, rekao je šef kovid-bolnice u Bijeljini doktor Mikajlo Lazić.

„Posljednjeg pacijenta u kovid-bolnici imali smo 26. juna i ovaj miran
period smo iskoristili za adaptaciju kovid jedan bolnice, gdje smo proveli medicinske gasove, čime smo dobili još 47 novih mjesta za bolesnike koji zahtijevaju mehaničku potporu“, rekao je Lazić na konferenciji za novinare.

On je istakao da je menadžment bolnice na čelu sa direktorom Zlatkom Maksimovićem u prethodnom periodu preduzeo niz aktivnosti na adaptaciji postojećih objekata za prijem novih bolesnika oboljelih od kovida 19.

Lazić je rekao da su u ovom periodu dezinfikovali sve prostorije, obnovljeno je snabdijevanje lijekovima, tako da bolnica spremno dočekuje najavljeni novi talas virusa korona.

U Bolnici „Sveti vračevi“ u Bijeljini danas je održan sastanak bolničkog Kriznog štaba u proširenom sastavu na kojem je razmatrana trenutna epidemiološka situacija i dogovorene aktivnosti na zaštiti od intrahospitalnih infekcija kovida 19, saopšteno je iz Bolnice.

Klinički epidemiolog Biljana Mijović je navela da se u posljednjih nekoliko dana epidemiološka situacija u Bijeljini pogoršava, ističući kao zabrinjavajuću stopu pozitivnosti juče od 43 odsto.

„Prema podacima kojima raspolažem, među zaraženima nije bilo vakcinisanih osoba. Cilj vakcinacije jeste da se izbjegnu teži oblici bolesti, te je ovo posljednji trenutak da ubrzamo proces imunizacije, jer je dokazano da je u cijelom svijetu imunizacija jedini način da se izborimo sa pandemijom“, naglasila je Mijovićeva.

U Bijeljini je danas registrovano devet slučajeva zaraze virusom korona.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.